Article_Top_970x250

Juričeva "Golotinja" u Vrgorcu u okviru Mjeseca hrvatske knjige

KULTURA

Juričeva "Golotinja" u Vrgorcu u okviru Mjeseca hrvatske knjige

stu 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Berislav Jurič, dobitnik nekoliko novinarskih i književnih nagrada, scenarist i redatelj, u vrgoračkoj Gradskoj knjižnici gostuje  14. studenog u 19 sati.  Književna večer s Juričem u Vrgorcu se održava u okviru Mjeseca hrvatske knjige.

Književnik i novinar, Berislav Jurič, gostuje u četvrtak, 14. studenog, u vrgoračkoj Gradskoj knjižnici u okviru Mjeseca hrvatske knjige. 

Berislav Jurič, dobitnik nekoliko novinarskih i književnih nagrada, scenarist i redatelj, u vrgoračkoj Gradskoj knjižnici gostuje  14. studenog u 19 sati. 

Jurič je dobitnik i ovogodišnje nagrade "Fra Grgo Martić" za najbolju zbirku poezije "Golotinja". 

"Ovo je prvi put da svoje stihove govorim pred publikom u Hrvatskoj. Iznimno mi je drago što se to događa baš u Vrgorcu, mjestu rođenja velikana kakav je Ujević, a koji je, valjda kao i svima, i meni bio nadahnuće za drugačije gledanje u život", kazao je Jurič za Dnevnik.ba. 

Čast mu je, kako je rekao, biti dijelom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige na kojoj ćemo, uz moderiranje Jure Divića, vrgoračkog pisca, novinara i ravnatelja knjižnice, pričati o pisanju ali i čuti i neke pjesme iz rukopisa "Golotinja" kojeg je najboljim ove godine proglasila Fondacija fra Grgo Martić iz Kreševa.

Podsjetimo, Mjesec hrvatske knjige počeo je 15. listopada i do 15. studenoga diljem Hrvatske  nudi preko dvije tisuće programa koji populariziraju književnost i čitanje. 

Tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je kulturna baština, odnosno 'Baš baština'. Glavni motiv pritom je glagoljica, kao simbol hrvatskog nacionalnog identiteta kojoj će biti posvećena brojna predavanja i radionice. 

G.L. /Dnevnik.ba 

Tagovi: