Article_Top_970x250

Jelena Đoković: "Trpim kritike kada ne koristim šminku ili štikle, ali trudim se biti svoja"

supruga najboljeg tenisača svijeta

Jelena Đoković: "Trpim kritike kada ne koristim šminku ili štikle, ali trudim se biti svoja"

velj 12, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Vivienne Vincent/ IPA

Supruga srpskog tenisača Novaka Đokovića (32), Jelena Đoković (33), priznala je s kakvim se komentarima susreće kao javna osoba. Otkrila je da joj posljednjih godina nedostaje privatnosti, ali i da je, unatoč medijskoj pozornosti, uspjela ostati svoja.

- Kad si mlad, sviđaju ti se svjetla reflektora i pozornost jer ti iskustvo u početku ne daje naslutiti da to može donijeti i neke poteškoće. Gledamo u javne osobe i mislimo da je ta vrsta publiciteta u redu. Ali, kako vrijeme prolazi, nedostaje vam čak i anonimnost, nedostaje vam privatnost da možete bilo kad, u bilo kojem izdanju, raditi ono što vas je volja - rekla je za Vesti online.

- Trudim se oduprijeti svim tim zadanim formama, biti svoja, i da Novak bude svoj. Nekad zbog toga trpim kritike zašto se nisam našminkala ili zašto nisam uvijek u štiklama, ali sam odlučila da, između onog kako ja sebe vidim i volim i kako to javnost očekuje, biram ne razočarati ono što jesam - dodala je.

Naglasila je kako uspješno balansira između uloge uspješne poslovne žene s jedne strane i posvećene majke, supruge i domaćice s druge strane.

- Zašto jedna uloga mora isključivati drugu? Smatram da su obje uloge veoma važne u ženinom životu. Obitelji ću uvijek biti posvećena do posljednjeg atoma energije, ali imam i veoma jasnu listu prioriteta kad je riječ o poslovnim obvezama. I Novakova i moja majka su radile i brinule o obitelji pa vjerujem da takav uzor trebaju imati i naša djeca. Samo radom možemo doći do svojih ciljeva - ispričala je.

Na pitanje kako joj polazi za rukom da bude pošteđena određenih naslova u medijima, odgovorila je: 'Vrijeme u kojem živimo, s razvojem tehnologija i društvenih mreža, pridonijelo je da je život javnih osoba dostupan u svakom trenutku. Svjesna sam da kao supruga popularnog sportaša mogu biti zanimljiva žutom tisku pa se iz tog razloga trudim ne davati mnogo povoda za naslove'.

Dnevnik.ba