Article_Top_970x250

Izvučeni parovi četvrtfinala i polufinala Lige prvaka: Spektakl zagarantiran - imamo dvije reprize nekadašnjih finala

Ždrijem Lige prvaka

Izvučeni parovi četvrtfinala i polufinala Lige prvaka: Spektakl zagarantiran - imamo dvije reprize nekadašnjih finala

ožu 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Osam najboljih klubova Europe

Nakon što smo u utorak i srijedu dobili imena najboljih osam klubova Europe, u Nyonu se su petak održao ždrijeb za četvrtfinale i polufinale Lige prvaka. Ono što je poznato je to da ćemo ove sezone, nakon trogodišnje dominacije Real Madrida, dobiti novog prvaka starog kontinenta, jer je Ajax u fantastičnoj utakmici na Bernabeu izbacio Kraljeve iz natjecanja.

Parovi četvrtfinala:

Ajax - Juventus

Liverpool - Porto

Tottenham - Manchester City

Manchester United - Barcelona

Parovi polufinala:

Tottenham/ Manchester City - Ajax/ Juventus

Manchester United/ Barcelona - Liverpool/ Porto

Prve utakmice su 9. i 10. travnja, a uzvrati tjedan dana kasnije. Finale je prvog lipnja u Madridu.

Tako smo u četvrtfinalu dobili dvije reprize nekadašnjih finala Lige prvaka. Prvo čine Ajax i Juventus koji su 1996 igrali finale na rimskom Olimpicu. Tada je Ajax slavio preko jedanaesteraca nakon što je u regularnom dijelu završeno 1:1. No, danas su druga vremena i iako je Ajax izbacio aktualnog prvaka Real Madrid, u ovom četvrtfinalu favorit je Juventus koji u svojim redovima i ima aktualnog osvajača ovog natjecanja - Cristiana Ronalda.

Drugo nekadašnje finale/a čine Manchester United i Barcelona. Oni su 2009. i 2011. igrali finala i oba puta je slavila Barcelona. 2009. na Olimpicu Katalonci su pobijedili s 2:0, a dvije godine kasnije Crveni vragovi su poraženi 3:1. Leo Messi je vodio glavnu riječ u ta dva finala, a vjerojatno će od Argentinca i u ovom četvrtfinalu puno ovisiti.

Dnevnik.ba/ T.R.