Article_Top_970x250

Izložba radova Art kolonije Borovica u mostarskoj Kosači

kultura

Izložba radova Art kolonije Borovica u mostarskoj Kosači

ruj 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Selektivna izložba fundusa Art kolonije Borovica iz Vareša bit će otvorena u petak, 13. rujna, u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, u 19 sati.

Voditelj Likovne kolonije Borovica i njezin idejni pokretač vareški je slikar Stjepan Šimić Pepi, a na izložbi u Mostaru bit će predstavljeno tridesetak radova 27 umjetnika međunarodnog značaja iz Austrije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Slovenije i Srbije.

U izložbi Art kolonije Borovica sudjelovali su Megi Kunštek, Ante Brkić, Tatjana Mijatović, Vesna Davidović, Snježana Vlatković, Željko Lekić, Željko Koren, Kristina Livančić, Valentina Grubačević, Jasmina Runje, Anita Celić, Jerca Šantej, Tomislav Zovko, Dario Pehar, Vlado Veselinov, Mišo Baričević, Hans Glaser, Hrvoje Marko Peruzović, Snižana Romanović, Josip Škerlj, Tamara Grbavac Herceg te Mišel Stojanović.

"Ekstravagantnim pristupom i ležernim nastojanjem da svake godine okuplja poznate i priznate slikare kao i ostale umjetnike širom regije, uvelike je poznata u cijeloj BiH i šire. Slikarski opus, koji je ove godine prošao oštru selekciju između svih radova pokazuje prepoznatljiv 'spiritus movens' starih, dobro poznatih, ali i novih slikara koji dolaze aktivno sudjelovati na manifestaciji", naveo je u katalogu izložbe tajnik HKD-a Napredak Glavne podružnice Mostar Ivan Vrljić, prenosi Fena.

Selo Borovica kod Vareša dugi niz godina organizira kulturnu manifestaciju Likovna kolonija Borovica koja okuplja sve ljubitelje slikarstva s područja BiH i šire regije, a svoj veliki doprinos i angažman u organizaciji izložbe dalo je Društvo hrvatskih likovnih umjetnika Federacije BiH.

Borovica ih je i ove godine nadahnula, te su djela odisala posebnim duhom koji su vrijedne ruke utisnule u slikarsko platno, priopćeno je iz Kosače. 

Dnevnik.ba

Tagovi: