Article_Top_970x250

Izetbegović u Ahmićima: BiH neće biti onakva kako bi to htjeli zli ljudi; Samo cjelovita, integralna i prosperitetna...

BOŠNJAČKI LIDER

Izetbegović u Ahmićima: BiH neće biti onakva kako bi to htjeli zli ljudi; Samo cjelovita, integralna i prosperitetna...

tra 16, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Izetbegović u Ahmićima (foto: N1)

Bakir Izetbegović danas je boravio u Ahmićima na obljetnici stradanja civila bošnjačke nacionalnosti. S komemoracije je poručio da se BiH neće dogoditi ono što žele neki loši ljudi, kazao je da će BiH biti prosperitetna zemlja, spomenuo je i Trusinu, no istu nije posjetio iako je prethodno najavljivao da hoće...

Tijekom gostovanja na HRT-u u emisiji "Nedjeljom u 2" Izetbegović je između prijetnji ratom i mazanja očiju hrvatskoj javnosti po pitanju Izbornog zakona u BiH nedvosmisleno poručio kako njemu ne bi bio problem otići u Trusinu i kako bi dobro bilo da se takve stvari rade na razini Predsjedništva BiH, odnosno, parafrazirano, da jedni, drugi i treći idu kod jednih, drugih i trećih. 

Ipak, Izetbegović je danas posjetio samo Ahmiće. Unatoč obećanjima kako će posjetiti i Trusinu. 

Položivši cvijeće na spomen-obilježje ubijenim stanovnicima Ahmića, Izetbegović je podsjetio kako se danas obilježava i godišnjica stradanja Hrvata u Trusini, kazavši kako je potrebno ojačati državu i "zaustaviti klatno zla i one koji se poigravaju sa stabilnošću zemlje".

- Moramo jačati institucije, a pogotovo one koje se bave sigurnošću i stabilnošću, te integrirati zemlju unutar sebe i raditi intenzivno na procesu pomirenja i integraciji u EU i NATO. To je i obaveza prema ljudima koji su nevini izgubili živote - rekao je Izetbegović.

Kako je naglasio, u BiH danas postoje snage razuma i integracije, te one suprotne od toga.

- Snage zrelosti moraju nadvladati avanturiste koji rade sebično, u svrhu izbora i političkih pozicioniranja. Moramo pomiriti narod u BiH, shvatiti kako je bilo drugoj i trećoj strani, jer nema naroda koji nije bio desetkovan. Nema više nikakvih ratova za bilo kakve sile... Samo cjelovita BiH, prosperitetna zemlja koja garantira svojim ljudima da se zlo neće ponoviti - dodao je Izetbegović.

Naglasio je kako je veća šansa da će BiH u narednih deset godina postati normalna i stabilna europska zemlja, nego onakva kakvu priželjkuju loši ljudi.

I. C. / Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250