Article_Top_970x250

Ivica Tucak: "Želim da pobjedimo Srbiju u jednoj pravoj sportskoj utakmici"

Vaterpolo: Svjetska liga Beograd

Ivica Tucak: "Želim da pobjedimo Srbiju u jednoj pravoj sportskoj utakmici"

lip 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Srdjan Ilic/ Pixsell

Hrvatski izbornik najavio najveći vaterpolski derbi na svijetu

Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u finale Super finala Svjetske lige koje se održava u Beogradu zahvaljujući 10:8 (5:1, 3:2, 2:4, 0:1) polufinalnoj pobjedi protiv Španjolske.

Hrvatska će u finalu u nedjelju od 16.45 igrati protiv domaćina Srbije koja je u polufinalu svladala Australiju sa 16:11

Pobjednik Svjetske lige izborit će nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine.

Izbornik Ivica Tucak bio je zadovoljan trijumfom protiv Španjolaca, a najavio je i susret protiv Srbije u velikom finalu.

"Ovo ne ide u prilog ni Srbiji ni Hrvatskoj, mi smo dvije najbolje reprezentacije na svijetu. Naši igrači su već malo opterećeni godinama i kada se igraju Olimpijske igre, Svjetsko prvenstvo, to je ipak druga priča jer imaju po dva dana odmora, tako da će sutra presuditi tko bude spremniji i odmorniji.

Mane i prednosti Srbije znamo, kao što oni znaju naše, ali ono što ja želim je da svi zajedno uživamo u jednoj vrhunskoj, sportskoj vaterpolo predstavi jer su to dvije najbolje ekipe na svijetu koje su obilježile zadnjih 10 godina vaterpola.

Ulog je ogroman, mi smo možda u malo podređenom položaju jer igramo u Beogradu, ali s druge strane, neka nam to bude i neki motiv više. To ću igračima i reći, želim da sutra pobijedimo Srbiju u jednoj pravoj, sportskoj utakmici pa na kraju tko pobijedi, pruži ruku.

Ako to bude moja momčad, bit ću najsretniji čovjek na svijetu, a ako bude Srbija, ja ću im sportski čestitati", rekao je Tucak.

Hrvatska i Srbija su već odigrale utakmicu u grupnoj fazi, a tada je slavila Srbija s 11:10.

Dnevnik.ba