Article_Top_970x250

Ivaylo Petev i službeno preuzeo klupu "Zmajeva"

novi izbornik bih

Ivaylo Petev i službeno preuzeo klupu "Zmajeva"

sij 27, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Klix.ba

Ivaylo Petev je danas i službeno potpisao ugovor s Nogometnim savezom BiH i postao izbornik nogometne reprezentacije BiH, a potom je i predstavljen bosanskohercegovačkoj javnosti na konferenciji za medije.

Petev je potpisao ugovor na dvije godine s opcijom produženja na još dvije, a na svojoj prvoj konferenciji za medije na novom poslu je istaknuo kako nije vidio grupu navijača koji su došli pred zgradu saveza.

"Da je bilo 10.000 ljudi ispred zgrade na prosvjedima, zamislio bih se. Nisam ih vidio i ne znam koliko ih je bilo, ali ja znam što radim. Pustite me da radim i ocijenite me prema rezultatima. Znam da ima onih koji su protiv mene, ali ja vjerujem u sebe i sve ću učiniti da napravimo dobar rezultat. Ako rezultati ne budu dobri, preuzet ću odgovornost", poručio je Petev.

"Imam svoje 'ja' i znam kolika mi je odgovornost. BiH ima veoma kvalitetne igrače i siguran sam da ćemo imati rezultate. Atmosfera je najbitnija, grupa je nezgodna, ali mi ćemo dati sve od sebe da napravimo što bolji rezultat", poručio je Petev.

Bugarski trener je dodao i da prati igre reprezentativaca, te je otkrio i kriterij koji će koristiti pri odabiru igrača.

"Ja imam svoje principe. Igrači koji ne igraju u svojim klubovima po mjesec, neće igrati ni u reprezentaciji. Džeko i Pjanić su izuzetak iz tog pravila jer su nivo iznad ostalih igrača", rekao je Petev koji je dodao da će pratiti utakmice Premijer lige BiH.

Petev je istaknuo i kako mu je velika čast voditi Zmajeve te da je silno motiviran pred izazove koji slijede.

Dnevnik.ba