Article_Top_970x250

Ivano pohvalio Kauboje, smatra da jedan igrač treba više igrati: "Ne treba kreirati, nego šutirati"

stručno oko

Ivano pohvalio Kauboje, smatra da jedan igrač treba više igrati: "Ne treba kreirati, nego šutirati"

sij 15, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Slavko Midzor/Pixsell

Ponajbolji rukometaš svih vremena Ivano Balić također je u Austriji, uz hrvatske rukometaše. Na kraju, tamo mu je i mjesto, da svojim prisustvom, a onda i pokojim savjetom te navijačkim poklićem bodri Kauboje. U izjavi koju je dao za RTL televiziju podijelio je svoje dojmove o igri Hrvatske u Grazu.

- Dobri su. Mislim da se malo više traže u napadu nego u obrani. Dobro, obrana je stvar volje. Čim si agresivniji u tom trenutku, sve skupa u tom segmentu izgleda bolje. S druge strane, napadu treba vremena da klikne, da se uklopi. Imamo varijante u kojima se izmjenjuju Cindrić, Duvnjak i Karačić i to izgleda u redu. Po meni, Mamić bi trebao igrati više, tako da bi i preko njega imali taj vanjski šut. Ne mislim pritom da mu se dopušta da vodi igru i da kreira, već da šutira. Ovo drugo je u redu, imamo dosta kontri, Šego brani sve bolje i diže se, tako da se napredak jasno vidi iz dana u dan - kaže Balić.

Prognozirao je i ishode druge grupne faze u kojoj se Hrvatska seli u Beč. Zna se da će se u prvom ogledu Kauboji sučeliti s domaćinima Austrijancima, momčadi koja je u svojoj skupini također uzela maksimalnih šest bodova.

- To će biti malo nezgodno, nikad ne znaš s domaćinom. Austrijanci napreduju i dižu se, liga im napreduje. Bit će zanimljivo no ždrijeb nam ide na ruku tako da imamo veliku priliku. Treba biti hladne glave da se dođe do polufinala.

Balić je jasan kada govori o cilju Kauboja za ovo natjecanje.

- Treba očekivati plasman među četiri reprezentacije. Mi smo takva reprezentacija, imamo kvalitetu za izboriti polufinale Europskog prvenstva. A onda, to je jedna utakmica u kojoj je sve moguće. U svemu tome moraš isprovocirati sreću pa će jednog-dvojicu krenuti šut, tu je zaista sve moguće - rekao je Balić.

Rezultati by SofaScore

Dnevnik.ba