Article_Top_970x250

Ivano Balić je postao pomoćnik izbornika hrvatske rukometne reprezentacije

hrs

Ivano Balić je postao pomoćnik izbornika hrvatske rukometne reprezentacije

tra 08, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) u četvrtak je donio odluku kako se do sredine svibnja prekidaju natjecanja u prvim i drugim ligama za muškarce i žene.

Procjena je čelnih ljudi HRS-a da bi se do tada sve igračice i igrače, stručne stožere, odnosno sve one koji sudjeluju u natjecanju, suce, delegate i mjeritelje vremena, moglo procijepiti.

"U danima kad koronavirus buja kao gljive poslije kiše, i sve je više igrača koji su zaraženi, a klubova u karanteni, briga za zdravlje mora nam biti najvažnija. Nakon iscrpne i dugačke rasprave, ta je odluka prihvaćena uz deset glasova za i jedan protiv. Glas protiv bio je Rukometnog kluba Nexe koji je smatrao da treba nastaviti natjecanje pa odgađati susrete kad dođe do zaraze pojedinih klubova", objavio je HRS, prenosi Hina.

Upravni odbor jasno je i decidirano naznačio da će se prvenstva u svim spomenutim ligama završiti i da nikad nije bilo govora o trajnom prekidu natjecanja.

Napravljen je detaljan plan igranja svih liga od kojih bi najkasnije završila Premijer liga rukometaša, koja bi počela s natjecanjem susretima četvrtfinala Kupa 19. svibnja, a završila 26/27. lipnja, susretima Kupa. Rukometašice bi, pak, svoja natjecanja nastavile 16. svibnja završnicom Kupa, a posljednje ligaško kolo, imale bi 19. lipnja. Točan raspored igranja napravljen je i za sve ostale lige i klubovi će o njemu biti obaviješteni u najkraćem mogućem roku.

Donesena je odluka da se hrvatska ženska rukometna reprezentacija koja je krajem prošle godine osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj nagradi sa 150 tisuća eura u bruto iznosu.

Donesena je i odluka da se na prijedlog izbornika hrvatske muške reprezentacije Hrvoje Horvata, za njegovog novog pomoćnika imenuje legendarni Ivano Balić. Istodobno je za trenera vratara postavljen Nino Pavelić koji je već godinama vrlo uspješno radio u RK Nexe.

Dnevnik.ba

Tagovi: