Article_Top_970x250

Ivana Mikić i Daniel Pejić najbolji sportaši općine Orašje za 2018. godinu

posavska županija

Ivana Mikić i Daniel Pejić najbolji sportaši općine Orašje za 2018. godinu

tra 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Priznanje za najuspješniji sportski kolektiv zasluženo je pripalo ŽOK „Orašje“, vrlo mladom klubu koje je za kratko vrijeme ostvario respektabilne rezultate i pokupio simpatije ljubitelja sporta.

Športski savez općine Orašje već 13-tu godinu za redom proglasio je najbolje u sportu na prostoru općine Orašje, koji su svojim sjajnim uspjesima na prostoru BiH i u inozemstvu predstavili općinu u najboljem svjetlu. Za odlične rezultate na sportskom polju nagrađeni su najbolji pojedinci, sportski kolektivi i sportski djelatnici. Specijalna priznanja dodijeljena su institucijama i ustanovama koje su zdušno podržavale i pružale potporu sportašima i sportašicama, bez čije pomoći bi mnogi teško opstali.

Proglašenje najboljih obavljeno je u sklopu redovite godišnje izvještajne Skupštine Športskog saveza općine Orašje na kojoj su među ostalim  razmatrana  i usvojena izvješće o radu i financijsko izvješće za 2018. godinu, te Plan rada i plan prihoda i rashoda za tekuću godinu.  U nazočnosti 33 zastupnika i gosta, tijekom Skupštine raspravljalo se dosta opširno, na momente i žučno, što je donekle pokvarilo planirani svečarski ugođaj. Posebice je bilo dosta rasprave oko reguliranja adekvatnog  prostora za treninge članova Taekwondo kluba “Orašje” iz Orašja. Izneseni su i problemi u kojim se našla najbolja oraška sportašica i državna kadetska prvakinja Ivana Mikić, oko njezina statusa i daljnjeg napredovanja u karijeri.

Nakon što je ocjenjivački sud analizirao ostvarene rezultate predloženih kandidata, za najboljeg sportaša općine Orašje u 2018.godini proglašen je Daniel Pejić, član TKD “Orašje”, koji je u svojoj kategoriji na državnom i federalnom prvenstvu BiH u seniorskoj konkurenciji osvojio prvo mjesto. Pejić je kao nositelj crnog pojasa 1.dan također osvojio i kup BiH, a brojna priznanja osvojio je nastupima u BiH i inozemstvu.

Po drugi puta titulu najbolje sportašice ponijela je 16-godišnja Ivana Mikić, članica ŠK OŠ A.G.Matoša iz Vidovica. Svoju superiornost u igri na 64 polja Ivana je potvrdila titulama državne i federalne prvakinje na prvenstvima održanim u  Neumu i Kulen Vakufu. Laskavu titulu najbolje sportašice zaslužila je i kroz predstavljanje BiH na svjetskom i europskom prvenstvu u Grčkoj, odnosno Latviji, a također je pobijedila na nekoliko jakih turnira u zemlji i inozemstvu.

Priznanje za najuspješniji sportski kolektiv zasluženo je pripalo ŽOK „Orašje“, vrlo mladom klubu koje je za kratko vrijeme ostvario respektabilne rezultate i pokupio simpatije ljubitelja sporta. Žokice su bile seniorske prvakinje FBiH u odbojci,  a uspjeh su potvrdile i u pionirskoj konkurenciji. Iza njih je iznimno uspješna sezona u Super ligi FBiH, a svoju drugu ekipu uključile su u Prvu federalnu ligu i obje se nalaze u vrhu tablice. Robert Mašić, trener ŽOK “Orašje”, drugu godinu za redom je najbolji sportski djelatnik,  a s klubom je, uz kvalitetan trenerski i pedagoški rad, ostvario vrlo dobre rezultate u svim selekcijama, posebice u mlađim dobnim kategorijama.

Ocjenjivački sud je u ostalim kategorijama dodijelio još šest specijalnih priznanja koja su dobili: Antonio Vidović, bivši nogometaš “Orašja”, sada tuzlanske “Slobode”, za sportski potez godine, (“makazicama” zabio pogodak Čapljini), kojeg su prenijeli brojni mediji u BiH i regiji. Osnovna škola Stjepana Radića u Boku, ukupni je pobjednik sportskih natjecanja u svim disciplinama na razini ŽP. Dom zdravlja Orašje sa svojim liječnicima bio je na usluzi svim sportašima i dali su veliki doprinos zdravlju sportaša.  TKD “Orašje” može se pohvaliti brojnim medaljama i pokalima sa različitih natjecanja, a bio je uspješni organizator 1.međunarodnog Taekwondo turnira Orašje Open. PP “Maxi” Orašje pružao je stalnu financijsku potporu sportu i pomogao u ostvarenju dobrih rezultata, a priznanjem je nagrađena i Patricia Ivkić za 13 osvojenih medalja i prvo mjesto na kadetskom državnom prvenstvu u taekwondou. Nagrade i priznanja najboljima uručio je Joso Đurčević, predsjednik ŠS općine Orašje, a u sklopu Skupštine autor Iljo Dominković izvršio je promociju novog godišnjaka “Šport u 2018” u kojem su  zastupljeni brojni tekstovi kroz prikaz rezultata klubova i sportaša općine Orašje, prenosi Radio Orašje.

Article_Bottom_970x250