Article_Top_970x250

Ivan Pernar preko osam minuta šutio za govornicom Sabora

Hrvatski sabor

Ivan Pernar preko osam minuta šutio za govornicom Sabora

svibnja 30, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković na početku današnjeg zasjedanja čestitao je svima godišnjicu Hrvatskog sabora i kazao da će se prigodom svečanog obilježavanja u 13 sati tim povodom posebno obratiti.

Zastupnici su nastavili rad rasrpravom prijedlog da se potvrdi Sporazum između Hrvatske i Europske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) o dodjeli statusa pridruženog člana u CERN-u.

Zastupnik Živog zida Ivan Pernar je u Saboru više od osam minuta šutio za govornicom nakon što je upozoren da se u raspravi mora držati teme o kojoj se raspravlja. Pernar je, naime, umjesto o temi potvrđivanja sporazuma Hrvatske i CERN-a, govorio o rezultatima izbora za Europski parlament i upozorio na pitanje legitimiteta aktualne vlasti zazivajući raspisivanje prijevremenih izbora.

Predsjednik Sabora Jandroković upozorio ga je da se, prema saborskom Poslovniku, mora držati teme koja je trenutno na dnevnom redu, na što je Pernar uzvratio da ukoliko mu se ne dozvoljava da govori onda će za govornicom šutjeti.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković u povodu 30. svibnja - Dana Hrvatskoga sabora položio je vijence na Mirogoju kod spomenika Glasa hrvatske žrtve - Zida boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobnici prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te kod zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve Domovinskog rata na Krematoriju. 

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250