Article_Top_970x250

Istanbul ponovno ostaje bez finala Lige prvaka?

ponovljeni scenarij

Istanbul ponovno ostaje bez finala Lige prvaka?

svibnja 09, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Reuters

Domaćin finala Lige prvaka Istanbul je trebao biti i prošle godine, no zbog pandemije je ostao bez domaćinstva.

Finale nogometne Lige prvaka između Manchester Cityja i Chelseaja igrat će se 29. svibnja, a mjesto odigravanja trebao bi biti Istanbul.

No, iako je krovna europska nogometna organizacija ranije potvrdila da će se finale ovog elitnog natjecanja igrati na stadionu Atatürk u Istanbulu, ipak bi domaćin finala mogao biti promijenjen.

Naime, zbog pandemije koronavirusa, epidemiološke situacije u Turskoj, ali i ograničenja u Velikoj Britaniji što se tiče putovanja britanskih državljana u Tursku, nagađa se kako bi se finale moglo održati na Otoku, a kao gradovi domaćini spominju se London, Manchester i Birmingham.

Ideju o održavanju finala u Engleskoj podržava i britanski premijer Boris Johnson, te su navodno već počeli pregovori s UEFA-om.

Domaćin finala Lige prvaka Istanbul je trebao biti i prošle godine, no zbog pandemije je ostao bez domaćinstva. Finale je odigrano na stadionu Luz u Portugalu, a naslov je osvojio Bayern svladavši Paris Saint-Germain 1:0 golom Kinglsleyja Comana u 59. minuti.

Istanbul je već ugostio ovo elitno natjecanje. U finalu igranom 2005. do naslova europskog prvaka stigao je Liverpool svladavši Milan u nevjerojatnoj utakmici. Talijanska momčad vodila je 3:0 nakon prvih 45 minuta, no Redsi su u drugom poluvremenu uspjeli izjednačiti na 3:3, a potom i osvojiti naslov nakon izvođenja udaraca s bijele točke.

Dnevnik.ba