Article_Top_970x250

Iskustvo Splićanina zbog kojeg ćete idući put biti pažljiviji pri kupnji plina

poluprazne boce

Iskustvo Splićanina zbog kojeg ćete idući put biti pažljiviji pri kupnji plina

sij 22, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija: crna-hronika.info

Nije trebalo ništa posebno objašnjavati zaposlenicima, vjerojatno im je situacija uobičajena...

Neobično iskustvo, najblaže rečeno, imao je nedavno čitatelj portala Dalmacija Danas kada je krenuo u ‘avanturu’ kupnje plina za kućanstvo. Naravno, uzeo je praznu plinsku bocu te otišao do najbliže, odnosno ‘najzgodnije’ Inine benzinske postaje. To što je uređaj za naplatu karticama bio u kvaru (što je kasnije potvrđeno od odgovornih) je manji problem jer je imao gotovinu, no ipak nije lijepo – prava komplikacija tek se spremala…

Klasična operacija, ostavljanje prazne boce plina te uzimanje pune i spremanje u vozilo, obavljena je uobičajeno brzo, prema uputi djelatnika benzinske postaje, kao i inače, račun je plaćen te se glavni akter priče zaputio kući. No, dok je tobož punu plinsku bocu nosio u stan, nekako mu se učinilo da je značajno lakša od uobičajene težine. Kako posljednjih dana nije posebno vježbao, ta zatvorene su teretane, novootkrivena vlastita snaga u rukama djelovala je krajnje sumnjivom pa je u stanu odlučio izvagati plinsku bocu. I naravno, umjesto nazivnih deset kilograma, ‘puna’ boca plina bila je teška manje od šest!

Ne budi mu lijeno, muškarac je otišao natrag do benzinske postaje s polupraznom novokupljenom plinskom bocom zbog reklamacije, a ovaj put je ponio i vagu. Srećom, nije trebalo ništa posebno objašnjavati zaposlenicima, vjerojatno im je situacija uobičajena. Uputili su ga da zamijeni boce, dok će oni reklamiranu ‘punu’ plinsku bocu u kojoj je niti 60 posto sadržaja ostaviti sa strane… Ali i iduća, koju je muškarac ‘randomly’ uzeo iz prostora s plinskim bocama, nije bila puna: odmah je stavio na vagu, pokazivala je manje od osam kilograma!? Tek je treća boca nakon tog neslužbenog vaganja pokazala deset kilograma!

Već su mu djelatnici na BP Kman Jug kazali kako su nemoćni što se tiče količina plina u bocama jer nisu zaduženi za punjenje plinom, boce dolaze od dobavljača, što su mu koji dan kasnije potvrdili odgovorni iz Ine koji dan kasnije uz ispriku, kao uostalom i na upit portala Dalmacija danas.

Dnevnik.ba