Article_Top_970x250

Išao na korona party da dokaže da je korona prevara, zarazio se i umro

sjedinjene američke države

Išao na korona party da dokaže da je korona prevara, zarazio se i umro

srp 12, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: NNews4SA

Mladi pobornik teorija zavjere umro je od koronavirusa nakon što se pokušao zaraziti na korona partiju kako bi dokazao da je koronavirus prevara.

Neimenovani pacijent iz San Antonija u Teksasu koji je bio u 30-ima ispričao je medicinskoj sestri da žali zbog svega nakon što je s pozitivnim nalazom na koronu prevezen u bolnicu gdje je kasnije i umro.

Liječnica Jane Appleby iz bolnice Methodist Healthcare rekla je: "Prije nego što je pacijent umro, pogledao je medicinsku sestru i rekao 'Mislim da sam pogriješilo. Mislilo sam da je to prevara, ali nije'", piše Metro.co.uk, prenosi index.hr.

Appleby je također rekla kako je osoblju bolnice bila stravična spoznaja kada su čuli kako je preminuli pacijent bio na zabavi s nekim tko je bio zaražen koronavirusom, sve kako bi opovrgnuo upozorenja stručnjaka o opasnosti koronavirus. 

"To je bila zabava organizirana s ciljem da se vidi je li virus stvaran na temelju toga hoće li se ostali zaraziti od osobe koja ima koronavirus", rekla je. 

"Korona ne diskriminira i nitko od nas nije nepobjediv. Ne želim dizati uzbunu, samo pokušavamo podijeliti primjere iz stvarnog svijeta kako bismo pomogli našoj zajednici da shvati da je ovaj virus vrlo ozbiljan i da se može lako širiti.

"U Teksasu je od sredine lipnja zabilježen ogroman porast broja slučajeva koronavirusa, a sada je zabilježeno više od 250.000 dijagnoza i preko 3.100 smrtnih slučajeva. Guverner Greg Abbott naredio je svojim građanima da nose masku u javnosti.

Dnevnik.ba