Article_Top_970x250

Iranci umjesto golih nogu linijske sutkinje gledali ulice Londona

žena u kratkim hlačama

Iranci umjesto golih nogu linijske sutkinje gledali ulice Londona

tra 14, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Paul Chesterton/Guliver

Iranska televizija izrezala je više od 100 kadrova iz prijenosa nedjeljne utakmice između Tottenhama i Manchester Uniteda te ih popunjavala snimkama panorame stadiona i londonskih ulica, piše Daily Mail.

Razlog za to zove se Sian Massey-Ellis, jedna od najboljih linijskih sutkinja u Engleskoj, koja je ordinirala uz aut-liniju u standardnoj sudačkoj opremi koja joj je otkrivala koljena i nešto bedara.

Kako ne bi uvrijedila vjerske osjećaje svojih gledatelja i prekršila stroge zakone Islamske Republike, televizija je cenzurirala svaki pogled na ženu u kratkim hlačama.

Od 1979. žene obavezno moraju nositi hidžab, a tek im je prije dvije godine dopušten ulazak na stadione, nakon Fifinih prijetnji suspenzijom. Na nedavnoj utakmici protiv Kambodže na stadionu kapaciteta 80.000 ljudi 4000 mjesta bilo je rezervirano za žene, koje su sjedile u posebnom ograđenom sektoru uz osiguranje policajki.

Nogomet je u Iranu i ranije doživljavao cenzuru. Prije tri godine iranska je televizija zamaglila Romin grb kako bi sakrila prizor Romula i Rema koji sišu majku vučicu.

Dnevnik.ba