Article_Top_970x250

Imoćani o simbolu nacrtanom na dnu Modrog jezera: Meni ovo miriše na sotonske znakove

različita tumačenja

Imoćani o simbolu nacrtanom na dnu Modrog jezera: Meni ovo miriše na sotonske znakove

lis 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Radio Imotski

Vijest o četiri neobična kruga povezana ravnim crtama na dnu presušenog Modrog jezera u utorak je obišla Hrvatsku, a cijela priča je nazvana neobičnom umjetničkom instalacijom.

Prema svemu sudeći, autor crteža morao je dan ili više dana ranije silaziti u jezero, odrediti lokacije krugova i onda najvjerojatnije  u noći s nedjelje na ponedjeljak opet se spustiti na njegovo dno i vrlo precizno nekim predmetom nacrtati krugove i prave linije, rujući po mekanoj površini. Time je dobio drukčiju boju svoje instalacije, koja se sada jasno ocrtava na dnu. 

Imoćani nagađaju tko bi mogao stajati iza znakova i što oni znače.

"Ma bolje mu je bilo nacrtat znak Mercedesa koji je bio i 2017., time bi nasmija mnoge. Ili možda karikaturu virusa korone i bio bi u trendu", rekao je jedan mještanin za Slobodnu Dalmaciju.

"E, nećeš ti Mercedesa ko da i drugi auta nema u Imotskom. Dapače, Golf je nadjačao Mercedesa, a di je BMW, pa di su ostali auti. A meni se čini da je to skopčano s onim što crtaju slične krugove po poljima Engleske, Brazila i svugdi", dobacio je drugi.

"Meni ovo miriše na sotonske znakove, ali opet mislim da nije toliko manit da će to crtat po dnu jezera", dodao je treći. 

"Triba je nacrtat neku dobru manekenku s prednjim i zadnjim subjektima, glagolima i atributima, i bila bi mu puna vidilica svita. Ovako tribaš mislit i dumat, šta je to i šta je tijo kazat ti naš umitnik", još je jedno mišljenje.

S obzirom na to da se jezero polako puni vodom, priče bi uskoro mogle stati.

"Ma čim ti voda do petka prikrije cili taj neobični znak, pričat će se po Imotskom i svitu to što se nacrtalo. I onda ko sve u životu, zaboravit će se, a autor, ako se sam ne javi, i sam će zaboraviti šta je tijo reći svojim crtežom", kažu Imoćani.

Dnevnik.ba