Article_Top_970x250

Igor Božović predstavlja novi roman "Pulsar"

novinar i kolumnist

Igor Božović predstavlja novi roman "Pulsar"

ruj 02, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

“Pulsar”, drugi roman iz ciklusa Al Gieba, autora Igora Božovića bit će promoviran, 10. rujna 2020. godine na otvorenoj sceni Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosača, s početkom u 20 sati.

Nastavak je to priče koja prati životni put Karla Valjana, koji nakon turbulentne i tragične epizode u prvom dijelu, dospijeva u zreliju i dublju etapu, što se reflektira kroz zrelije pisanje samog autora, uz nove likove i produbljivanje onih koji su se samo “prošetali” prvim dijelom.

Svaki od njih vodi svoje unutrašnje borbe, dok autor uspješno oslikava politički ambijent Hercegovine.

Igor Božović je novinar BHRT-a, kolumnist internetskog portala Bljesak, pisac i pjesnik, poznat je po tome da otvoreno progovara o problemima današnjeg društva kroz ljudske emocije.

O knjizi će, pored autora, govoriti Berislav Jurič i Boris Čerkuč, a kroz večer i razgovor o romanu će nas provesti Ivana Vidmar.

Roman u izdanju Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače je podržala Fondacija za izdavaštvo.

U recenziji romana Jurič piše kako se Božović u romanu poigrao sa scenama koje su mu, kao dugogodišnjem novinaru i kolumnistu, jako dobro poznate.

– Razotkrivamo, s jedne strane, scenu razina koje upravljaju državom. Provlačimo se kroz novinarstvo, obavještajce, ratne veterane. Uvlačimo se u međuljudske odnose, u prodaje prijateljstava za više ciljeve i propitkujemo, ono vječito, traženje ljubavi. Sjedamo za političke stolove i Božović nas uvodi u stvarni odnos političara prema nižim kastama, u njihova famozna dogovaranja vlasti, rješavanja problema i vladanja. Iako svi znamo da je tako, ili barem tako tvrdimo, u ovom romanu to postaje nekako jasnije. Politika u Božovićevom romanu, baš kao što je to svugdje oko nas kad dignemo oči s ove knjige, pokazuje koliko je daleko spremna ići i kako nas, u svojim skupim igrama, jeftino prodaje – napisao je, između ostalog, Jurič, stoji u priopćenju.

Navodi kako će ovim romanom Božović ”pecnuti i neke strogo zabranjene teme u ovim krajevima”.

Dnevnik.ba