Article_Top_970x250

Ibrahimović "pocrvenio" jer sudac nije razumio što mu je rekao

serie a

Ibrahimović "pocrvenio" jer sudac nije razumio što mu je rekao

tra 11, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: EPA

Milan je u 30. kolu Serie A pobijedio Parmu u gostima 3:1 golovima Rebića, Kessieja i Rafaela Leaa. U istom meču Rossonerima je isključen najbolji igrač Zlatan Ibrahimović u 60. minuti.

Milanov trener Stefano Pioli tvrdi da je Šveđanin nepravedno isključen, a na kraju su Talijani zaključili kako je riječ o nevjerojatnom nesporazumu između suca Marca Di Bella i slavnog napadača.

Di Bello je shvatio da mu je Ibrahimović rekao da je kopile (sei un bastardo). Međutim, Ibrahimović mu je na talijanskom jeziku rekao "izgleda mi čudno" (mi sembra strano), no bilo je prekasno jer je talijanski sudac krivo shvatio.

"Zlatan mi je kazao da je neko vrijeme vodio neku diskusiju sa sucem, ali nije mu pokazao nedostatak nepoštovanja i apsolutno ga nije vrijeđao. Rekao mi je da je posljednja stvar koju mu je kazao bila: 'Dakle, nisi zainteresiran da čuješ što imam za reći?' Nisam bio tamo tako da ne znam. Pozitivno je što je moja momčad s odlučnošću stigla do pobjede", kazao je Pioli, prenosi Index Sport.

Ibrahimoviću bi automatska suspenzija od jedne utakmice trebala biti poništena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Dnevnik.ba