Article_Top_970x250

Ibrahimović: Đoković je tamo gdje pripada, na vrhu svijeta

dobri prijatelji

Ibrahimović: Đoković je tamo gdje pripada, na vrhu svijeta

stu 12, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Zlatan Ibrahimović, švedski nogometaš, izjavio je da mu je drago zbog povratka Novaka Đokovića u sam vrh teniskog svijeta.

Ibrahimović, koji je minulu sezonu proveo u MLS ligi, pričao je o svom prijateljstvu s Đokovićem.

Zlatan je istaknuo da mu je drago što je Novak tamo gdje zaslužuje, na prvom mjestu ATP rang liste.

"Dobri smo prijatelji i ostali smo u kontaktu. Pratimo jedno drugog kroz uspjehe koje ostvarujemo. Veoma sam sretan zbog njega jer ponovno pobjeđuje poslije povrede. On je sada tamo gdje i pripada – na vrhu svijeta. On ponovo pobjeđuje i osvaja trofeje, kako bi i trebalo biti", rekao je Ibrahimović, pišu Nezavisne novine.

Đoković je u posjeti Ibrahimoviću upoznao i  djecu nogometaša koja su bila oduševljena ga vidjeti, a sam Ibra je istaknuo da je Srbin veoma pozitivan i da je isti u javnosti, kao i privatno.

"Više volim imati kontakt s loptom nogama, ne volim mnogo koristiti ruke. On (Novak) je upoznao moju djecu i bili su veoma uzbuđeni zbog toga. Oni se ne bave tenisom već nogometom i borilačkim vještinama. Bili su baš sretni upoznati ga, on je baš dobar momak. Isti je na televiziji i uživo. Postoje sportaši koji nisu isti na TV-u i u pravom životu, ali Novak jeste. Ima dobar smisao za humor i pozitivan stav, lako je družiti se s njim", izjavio je Ibrakadabra.

Šveđanin je dao svoje mišljenje o tomu tko će osvojiti Završni masters u Londonu.

"Nadam se da će Đoković to biti. Imao je dobru sezonu. Ovo je posljednji turnir prije sljedeće sezone i nadam se da će ga osvojiti", dodao je Ibrahimović u razgovoru sa švedskim novinarom Slađanom Osmanagićem.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250