Article_Top_970x250

I Rakitić se našao na udaru: "Ni sjena igrača kakav je bio, prokockao je svoju šansu"

hrvatski veznjak

I Rakitić se našao na udaru: "Ni sjena igrača kakav je bio, prokockao je svoju šansu"

ruj 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Getty Images

Ivan Rakitić odigrao je malo više od sat vremena u porazu Barcelone kod Granade (2:0) u sklopu petog kola La Lige.

Hrvatski reprezentativac igrao je do 62. minute, a onda ga je zamijenio Arturo Vidal. Nedugo nakon toga katalonski klub primio je i drugi pogodak te je postavljen konačan rezultat. Rakitiću je ovo bio prvi put da je krenuo u početnom sastavu ove sezone.

Nije to bila Rakitićeva partija za pamćenje, baš kao ni što cijela momčad prvaka Španjolske nije odigrala na razini. Hrvatski veznjak izgubio je 11 lopti, postotak točnih dodavanja iznosio mu je, za njega slabih, 88% i jednom je predriblan.

Španjolski mediji nisu udarili jako po Hrvatu u svojim ocjenama nakon Barciong debakla. Marca je bila dosta blaga istaknuvši "da nije izgledao dobro, tek povremeno bi nešto pokazao, ali ukupno gledajući - oskudna partija." Dodaju i da se nije osjećao ugodno u veznom redu, posebice se to vidjelo u nerazumijevanju s Frenkijem de Jongom te da je odigrao loše kao i cijela ekipa.

AS je bio nešto konkretniji u kritiziranju pa su napisali da je ovo bila "izuzetno loša utakmica Hrvata koji je, čini se, izgubio samopuzdanje koje je prošle sezone imao." Dodaju da je bio spor i apatičan u središnjici terena. Ni sjena onog igrača kakav je bio prošle sezone. Isti izvor navodi da je Rakitić "propustio priliku koju mu je Valverde pružio, stavivši ga prvi put u početni sastav ove sezone".

Dnevnik.ba