Article_Top_970x250

I Grobari se sprdaju s Delijama zbog tenka ispred stadiona

"Cijela država zna..."

I Grobari se sprdaju s Delijama zbog tenka ispred stadiona

ruj 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: YouTube

U nedjelju je u Srbiji odigran njihov najveći derbi između Partizana i Crvene zvezde, a slavili su domaćini rezultatom 2:0. Tako se Zvezda u samo par dana suočila s dva bolna poraza, onaj u Ligi prvaka od Bayerna i sada od najvećeg rivala.

Kao i uvijek kada je riječ o ovom derbiju, užareno je bilo na tribinama i oko stadiona gdje je dolazilo do tučnjave između pristalica domaće momčadi Grobara i navijača Zvezde, Delija.

Uoči utakmice s Young Boysima u pretkolu Lige prvaka, Crvena zvezda je postavila tenk ispred stadiona, a na njihovu adresu su zbog toga stigle razne sprdnje. Dinamovi navijači su ispred Maksimira postavili traktor, a čak su se i Nijemci dotakli tog tenka kada su Niku Kovača prozvali 'razarač tenkova'.

Sada su na red došli i Grobari koji su izvjesili veliki transparent na derbiju gdje se tim tenkom s obilježjima Zvezde voze lik političara, policajca i vojnika uz poruka ''Država cijela zna…''

Aludiraju navijači Partizana na čvrste veze Crvene zvezde s političkim vrhom Srbije, prije svega s predsjednikom Vučićem koji godinama daje silne novce u klub za dovođenje igrača iako je klub u velikim dugovima.

Prije ovog derbija, Grobari su kada je Zvezda igrala u Munchenu, pokraj tenka parkirali staro policijsko vozilo s natpisom 'Udba' te uz poruku:

''Ispred stadiona kluba koji je osnovala Udba jedino je prirodno da stoji policijsko vozilo! Poklon od partizanovaca.''

Dnevnik.ba