Article_Top_970x250

HVK Jadran Neum – najbrže rastući sportski kolektiv u Neumu

Jadran te zove, dođi u Neum ti

HVK Jadran Neum – najbrže rastući sportski kolektiv u Neumu

ruj 18, 2019

Piše: Nikolina Lovrić

dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Dnevnik.ba

HVK Jadran Neum iza sebe ima dugu i uspješnu povijest. Prvi je to i najtrofejniji sportski kolektiv u gradu koji nekim sebi svojstvenim čudom voli rađati talente. I radnike na brušenju talenta.

Polazeći od dobro poznate činjenice kako se vodeni sportovi ubrajaju u najzdravije sportove, a da je samo plivanje možda i kralj među sportovima, ovaj je klub odlučio poraditi na osposobljavanju novih generacija kako plivača, tako i vaterpolista.

U organizaciji HVK Jadran Neum, ova je vrijedna morska priča isprva krenula na plivalištu kluba i to samo u ljetnim mjesecima, no od ove godine treninzi se nakon ljeta nastavljaju na zatvorenom bazenu hotela Zenit čija je uprava ljubazno prepustila dio svog turističkog kompleksa za rast i razvoj najmlađih.

Klub je tako, od tek nekoliko dječaka i djevojčica u prošloj godini, u samo par ljetnih mjeseci ove godine premašio brojku od 60 članova i to u rasponu od 4-15 godina čime lagano dobiva prefiks najbrže rastućeg sportskog kolektiva u Općini.

Kako treneri Ivo Bačić i Antonio Marić otkrivaju, sa šezdesetim članom, mali plivači i vaterpolisti  dobili su i treću plivačku skupinu u kojoj će prije svega plivanje savladavati oni koji se u moru i vodi još nisu suviše opustili, dok se najstarija grupa nešto iskusnijih plivača već lagano priprema za svoje prve profesionalne vaterpolske korake u kojima će se okušati idućeg ljeta.

Treneri vaterpolski veteran i kineziolog

Kako klub koji je u samo dva mjeseca došao do ove respektabilne brojke, uspijeva osigurati raspored po grupama, otkrivaju nam treneri;

„Svaki novi član se priključuje prvoj grupi kluba u kojoj treneri procjenjuju djetetove plivačke sposobnosti nakon čega se pristupa određivanju konačne grupe, a sve kako bi se mogli provoditi kvalitetni i plodonosni treninzi za svako dijete posebno.“ – izjavio je trener Antonio Marić koji je istaknuo i kako će sa zimskom pauzom u radu hotela, mali plivači i vaterpolisti prijeći na suhe treninge u školsku dvoranu OŠ Kardinala Alojzija Stepinca. Sve kako se kontinuitet ne bi gubio.

Inače, kada smo kod trenera, Ivo Bačić jedan je od veterana neumskogvatrepola, ali i jedan od igrača sa najdužim stažom u HVK Jadran Neum, dok je Marić kineziolog i trener u Akademskom plivačkom klubu Zrinjski Mostar.

Omogućiti svakom djetetu pravilan rast i razvoj

Želja i namjera stručnog vodstvaneumskog „Jadrana“ je, kako sami navode, omogućiti svakom djetetu Neuma priliku da kroz plivanje i vaterpolo upozna nevjerojatne razvojne mogućnosti sporta – od pravilnog psihofizičkog zdravlja, socijalizacije, stvaranja natjecateljskog duha do jačanja samopouzdanja. Način na koji Bačić i Marić ovo postižu je discipliniran trening kroz igru i zabavu.

Pa iako djeluje da disciplina i igra ne idu ruku pod ruku, ovaj je trenerski dvojac dokazuje suprotno što najbolje potvrđuju osmjesi i radost djece koja i nakon sat i pol intenzivnog treninga ne želi kući.

Zadovoljna djeca, zadovoljni roditelji!

No, kako kažu vješti glasovi sa reklama, „to nije sve“-ukoliko se prognoze i namjere ostvare, „Jadran“ već ove godine namjerava ući u još ozbiljnije priče sa malim neumskim sportašima, no svoje planove, vodstvo još uvijek drži u tajnosti. Ipak, jedan od planova otkrivaju, a odnosi se na suradnju i potporu drugim sportskim kolektivima Neuma. Među najprječima su tu svakako HNK Neum , HRK Neum, te neumske Mažoretkinje.

„ Ljudi koji vode ove klubove odrađuju odličan posao, i na tome im u ime „Jadrana“ moramo čestitati, ali i obećati da će od malih plivača i vaterpolista HVK Jadrana uvijek imati najvjerniju podršku sa tribina.“ – izjavio je Marić za Dnevnik.ba.

Nebitno o kojem se sportu radi, djecu je, osobito u vremenima sveopće digitalizacije i često lijenosti, bitno što više prepuštati fizičkoj aktivnosti. A djeca su uvijek djeca. Ne treba puno da pokažu da ona stara igra zapravo nikada nije prestala biti zabavna. Samo smo mi odrasli prestali imati vremena.

Srećom, danas je sve veći broj entuzijasta koji umiju iskopati koju uru i posvetiti je najmanjima; još ako pritom znaju iskombinirati radost igre i disciplinu sporta, blagodati za zdravlje djece nema kraja.

U HVK Jadran Neum, otkrili su pravi recept za navedeno, a ukoliko vas ipak još uvijek muče sumnje, trenerski dvojac vas i preko našeg portala pozivaju da dođete na jedan od treninga na zatvoreni bazen hotela Zenit i uvjerite se kako se i učiti može sa užitkom.

Ukoliko ste zainteresirani upisati svoje dijete na vaterpolo i plivanje u HVK Jadran Neum, sve potrebne informacije možete dobiti na broj – 063 642 732.

Dnevnik.ba

 

Tagovi: