Article_Top_970x250

Humski dani poezije 27. i 28. studenoga u Mostaru

kultura

Humski dani poezije 27. i 28. studenoga u Mostaru

stu 24, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Književna manifestacija "XXI. Humski dani poezije" održat će se u petak i subotu, 27. i 28. studenoga, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, u organizaciji Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne (DHK HB).

Ovogodišnji Humski dani poezije počet će u petak u 18 sati, kada će, u suradnji sa Studijem za hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Mostaru biti upriličen "XIV. ikavski skup", priopćeno je iz DHK HB-a, prenosi Hina.

Završnica ove manifestacije pod nazivom "Sveknjiževna večer" održat će se u subotu, 28. studenoga, s početkom u 16 sati, u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

U prvom dijelu "Spomenimo se prijatelja" bit će riječi o preminulim članovima Društva, dok je drugi dio večeri rezerviran za nastup pjesnika, te predstavljanje časopisa za književnost, kulturu i društvene teme "Osvit".

Pokrovitelji manifestacije su Federalno ministarstvo kulture i sporta i Grad Mostar.

Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne u subotu će također održati izbornu skupštinu s početkom u 11 sati, a na dnevnom redu će, među ostalim, biti i izbor Radnog predsjedništva, Izbornog povjerenstva, utvrđivanje kvoruma, razrješenje postojećih tijela DHK HB-a, izbor predsjednika, dva dopredsjednika, članova Upravnog odbora i drugo, najavili su iz DHK HB.

Dnevnik.ba

Tagovi: