Article_Top_970x250

Humanitarna utakmica za Dompes: Hrvatske zvijezde za potrebite studente

mostar

Humanitarna utakmica za Dompes: Hrvatske zvijezde za potrebite studente

tra 21, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Mnoge poznate osobe odazvale su se humanitarnoj akciji u sklopu koje je odigrana utakmica za pomoć izgradnji Dompesa (Kuće kruha i duha) u Mostaru. Utakmica je završila rezultatom 5:5.

Za momčad Humanih zvijezda Hrvatske nastupili su Goran Vlaović, Mario Stanić, Boris Živković, Damir Škaro te brojni drugi, pod vodstvom Mate Bulića. Boje Dompesa branili su Blaž Slišković, Ivica Šurjak, Ante Rukavina, Dragan Čović, Nevenko Herceg, Zoran Tomić, Nermin Šabić i mnogi drugi.

Kuća kruha i duha (Domus panis et spiritus) odnosno Dompes projekt je u sklopu kojega će biti Studentski dom sv. Majke Terezije, Pučka kuhinja fra Didaka Buntića te Centar za dijalog sv. Franje. Izgradnju, koja se financira isključivo dobrotvornim prilozima, započeo je mostarski Franjevački samostan sv. Petra i Pavla u siječnju 2015. godine, a završetak je planiran za 5. rujna 2017. na blagdan sv. Terezije. Idejni začetnik i voditelj projekta sveučilišni je profesor fra Iko Skoko.

Zahvaljujem svima koji su pomogli u organizaciji, a to je puno ljudi, kao što su volonteri iz mostarske Frame, te Ivici Džambasu koji je možda najzaslužniji za organizaciju ove utakmice.“, rekao je fra Iko Skoko.

Ivica Šurjak, legenda splitskog Hajduka i jedan od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena, zaigrao je za ekipu Humanih zvijezda Hrvatske, te izjavio:
„Uvijek se rado odazivam na sve humanitarne utakmice, pa mi je stoga drago što smo pozvani u Mostar, kako bi podržali ovu akciju.“
Mate Bulić, koji se danas našao u ulozi izbornika, rekao je:

„Neovisno o tome što je rezultat neriješen, svi mi koji smo podržali ovaj događaj smo pobjednici, svi ljudi dobre volje koji su odvojili svoje vrijeme i sredstva kako bi sudjelovali u ovome hvale vrijednom projektu.“

Episkop zahumsko-hercegovački i primorski i administrator dabrobosanski Grigorije Đurić izjavio je da rado podrži svaku akciju u organizaciji fra Ike Skoke, gvardijana mostarskog Franjevačkog samostana, prenosi nportal.hr.

„Žao mi je što nisam bio u mogućnosti sudjelovati u igri, ali čestitam svima koji jesu. Fra Iko Skoko je napravio veliki posao sa izgradnjom ovog studentskog doma i Centra za dijalog, koji će djelovati u sklopu doma. Velika je važnost Centra, jer u svijetu u kojem stalno slušamo o ratovima i sukobima među ljudima, duboko vjerujem da je dijalog jedino rješenje.“

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250