Article_Top_970x250

Hrvatsko proljeće večeras u Travniku

središnja bosna

Hrvatsko proljeće večeras u Travniku

lip 02, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Nakon iznimno uspješnog gostovanja Gradskog kazališta mladih Vitez u Usori protekloga vikenda "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" sljedeće subote gostuje u Travniku.

Tako će ova manifestacija i ove godine nastaviti suradnju s institucijama kulture iz Republike Srpske, pa će tako nakon prošlogodišnjeg koncerta u Vitezu, Banjalučka filharmonija nastupiti i u Kreševu. Osim Filharmonije, iz Banja Luke u Središnju Bosnu dolazi i Gradski tamburaški orkestar Banja Luka koji će održati koncert u Travniku. 

Gradski tamburaški orkestar Banja Luka osnovan je 2001. godine i nositelj je tamburaške glazbe ne samo u Banja Luci, nego i u cijeloj Republici Srpskoj. Svojim radom Orkestar doprinosi očuvanju tradicionalne tamburaške glazbe od zaborava i njenom uspješnom prezentiranju, kako u zemlji, tako i u inozemstvu. Umjetnički rukovoditelj i dirigent Tamburaškog orkestra je Zlatan Mirić, profesor glazbe iz Banja Luke. 

Koncert je kao i svi drugi događaji unutar "Hrvatskog proljeća" besplatan za sve posjetitelji a bit će održan u Centru za kulturu u subotu, 2. lipnja s početkom u 20sati.

Podsjećamo,ovo je peto izdanje kulturne manifestacije "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" koju organizira ŽO Mladeži HDZ BIH ŽSB uz koordinatorice Glori Lujanović i Irenu Mrnjavac. 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250