Article_Top_970x250

"Hrvatsko proljeće" ovog tjedna u Busovači, Kreševu, Dobretićima i Uskoplju

bogat program

"Hrvatsko proljeće" ovog tjedna u Busovači, Kreševu, Dobretićima i Uskoplju

lip 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

“Hrvatsko proljeće Središnje Bosne 2019.”, kulturno-umjetnički program koji se već tradicionalno održava u Središnjoj Bosni, ove godine počeo je u Novom Travniku, a svoju će svečanu završnicu, nakon dva mjeseca programskih sadržaja, imati u Jajcu.

Tako će u srijedu, 5. lipnja 2019. godine, s početkom u 19 sati, u Busovači biti održana promocija knjige "Čarobno jezero" mlade književnice Ivane Zekić. 

"Marija Magdalena" naziv je predstave Frame Kreševo koja će u četvrtak, 6. lipnja 2019. godine, s početkom u 19 sati, biti izvedena u Domu HKD Napredak Kreševo, a u petak, 7. lipnja 2019. godine, u isto vrijeme, u Dobretićima će biti održan koncert tamburaškog sastava "Zlatne žice". Mjesto održavanja je dvorana Osnovne škole "Dobretići". 

Za kraj tjedna, u nedjelju, 9. lipnja 2019. godine, u Uskoplju, će biti održana predstava "Lova iz snova" GKM-a Vitez, također, s početkom u 19 sati.

Važno je istaknuti kako je ulaz na sve događaje u okviru “Hrvatskog proljeća Središnje Bosne” slobodan što ga izdvaja od ostalih festivala sličnog karaktera. 

Generalni pokrovitelji manifestacije su:

Ministarstvo kulture i sporta FBiH

Ministarstvo obrazovanja, znanost, kulture i športa ŽSB

Dnevnik.ba