Article_Top_970x250

Hrvatski sabor minutom šutnje odao počast Miroslavu Tuđmanu

nedavno preminuo

Hrvatski sabor minutom šutnje odao počast Miroslavu Tuđmanu

velj 03, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Patrik Macek/Pixsell

Hrvatski sabor u srijedu se prisjetio svog zastupnika Miroslava Tuđmana (HDZ), koji je preminuo u nedjelju, i odao mu počast minutom šutnje.

"Odajmo minutom šutnje počast našem dragom prijatelju i kolegi", pozvao je zastupnike predsjednik sabora Gordan Jandroković koji je o Tuđmanu govorio biranim riječima.

Tuđman je, kazao je, bio najiskusniji zastupnik aktualnog saziva, četiri je puta biran u sabor, od 90-ih je sudjelovao u stvaranju hrvatske države i institucija, jedan je od utemeljitelja hrvatskog obavještajnog sustava.

"Kao kolega uvijek je bio korektan, tolerantan, isticao se stručnim, argumentiranim raspravama, bio je zastupnik koji je uvažavao druge i nikad nije bio grub u svojim izričajima, svi smo ga poštovali, bilo mi iz HDZ-a, a čini mi se i kolege iz oporbe", kazao je.

"Iza lika intelektualca i znanstvenika, sveučilišnog profesora krio se dobar, dobronamjeran, blag čovjek i kao takvog ćemo ga se sjećati", poručio je Jandroković te u ime svih zastupnika iskazao sućut obitelji Tuđman.

Najavio je da će se sabor od zastupnika Tuđmana oprostiti na komemoraciji u petak, u 10 sati, u Maloj vijećnici.

S obzirom na epidemiološke uvjete, pozvao je klubove da izaberu po jednog predstavnika koji će, uz članove saborskog Predsjedništva, moći biti na komemoraciji, prenosi Hina.

Dnevnik.ba