Article_Top_970x250

Hrvatski navijači danas su dobili najvažniji mail godine: UEFA odlučila tko može na Euro

ždrijeb

Hrvatski navijači danas su dobili najvažniji mail godine: UEFA odlučila tko može na Euro

svibnja 23, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Brojimo sitno do početka Eura 2020.

Danas u jutarnjim satima UEFA je u svom sjedištu održala virtualni ždrijeb za ulaznice koje garantiraju odlazak na Euro 2020.. u lipnju.

Do utakmice Engleske i Hrvatske u Londonu ostao je točno 21 dan. Oni koji su kupili ulaznice još prije pandemije i nisu ih vratili danas su sudjelovali u ždrijebu. Neki su ostali bez ulaznice za utakmice Hrvatske i novac će im biti vraćen, a neki su bili sretnici i ušli u najuži krug gledatelja na Euru.

Kako je portalu Gol.hr javio jedan od čitatelja,on je bio sretnik i danas ga je UEFA obavijestila da je dobio ulaznice za dvoboj Engleske i Hrvatske. Prema najnovijim pravilima, hrvatski navijači će morati na stadion ući čak tri sata prije početka utakmice, a imaju pola sata nakon ulaska na stadion da pronađu svoja mjesta.

Hrvatska svoj put na Euru otvara na kultnom Wembleyu, a prema zadnjim informacijama na stadionu će biti oko 23 tisuće gledatelja, od čega 2-3 tisuće hrvatskih navijača.

Hrvatski navijač

Hrvatski navijač (Foto: Slavko Midzor/Pixsell)

London je potvrdio minimalni kapacitet od 25 posto za tri utakmice u skupini i osminu finala, a nada se da će potvrditi veći kapacitet stadiona za polufinale i finale početkom lipnja. Moguće je da se i kapacitet proširi do 13. lipnja, a vjerojatno će ga popuniti domaćini Englezi.

Navijači koji žele putovati u zemlje domaćine Eura suočit će se s izazovima s obzirom na to da će se morati pridržavati ograničenja i specificiranih kriterija za ulazak u pojedinu zemlju (uključujući i izolaciju) koje će biti na snazi u tom razdoblju, jer lokalne vlasti devet država domaćina neće zbog njih raditi iznimke samo zato što posjeduju ulaznice za utakmice Eura.

Hrvati i dalje ulaskom u Veliku Britaniju moraju deset dana u karantenu, a očekuje se od tamošnjih vlasti da 1. lipnja promjene pravila, onda će hrvatskim navijačima za London biti potreban samo negativan test.

Dnevnik.ba