Article_Top_970x250

Hrvatski mediji prenijeli izjavu Ante Kvesića koja je odmah postala viralni hit: "Je li ovo neka zezancija ili stvarno?"

šef mostarske bolnice

Hrvatski mediji prenijeli izjavu Ante Kvesića koja je odmah postala viralni hit: "Je li ovo neka zezancija ili stvarno?"

ožu 18, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: Twitter

U Mostaru su potvrđena tri slučaja zaraze koronavirusom

Prije dva dana su u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar primljena dva pacijenta sa šireg područja Mostara – otac i sin, koji su se žalili na prehladu, pa su zbog respiratornih teškoća i upale pluća smješteni na Odjel za plućne bolesti.

U SKB Mostar testirani su na Covid-19 te je za oca utvrđen pozitivan, a za sina negativan rezultat.

Sami smo uveli virus u bolnicu, rekao je za Dnevnik.ba izvor iz SKB-a Mostar, nakon što je potvrđeno da je jedan pacijent pozitivan na koronavirus. Problem je nastao kad se ispostavilo da je zaraženi pacijent čitav jedan dan proveo po različitim dijelovima SKB-a Mostar i bio u kontaktu s nizom osoba. To je neizravno potvrđeno i u priopćenju Kriznog stožera HNŽ-a.

Tako se u Mostaru dogodio najgori mogući scenarij u kojem je zaraženi, zbog kuma doktora, bio u kontaktu s više osoba koje rade u SKB Mostar.

Danas se javnosti obratio i ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić i njegova izjava je ubrzo postala viralni hit, ne samo u Bosni i Hercegovini već i u Hrvatskoj.

"Kako se god pripremite, kad se dogodi, malo se iznenadite. Umisto sprida uša nan je sazad. Ali smo mi to riješili, počistili. Ali nismo dali otkaz nikome, ja inače ne volim davati otkaze", kazao je između ostalog Kvesić u toj izjavi.

Pročelnica Odjela za plućne bolesti i TBC SKB Mostar prim. doc. dr. sc. Kristina Galić kazala je kako je osam doktora i sestara koji su bili u primarnom kontaktu s bolesnikom, poslano u izolaciju i bit će testirani na covid-19. A, dok je dr. Galić davala izjavu, Kvesić je iza čačkao zube prstima što je još više 'začinilo' ovaj video, pa su mnogi čitatelji hrvatskih portala smatrali kako se radi o nekoj zezanciji, a ne o službenoj izjavi vodstva SKB Mostar.

A ovo su samo neki od komentara u hrvatskim medijima:

Dnevnik.ba/ T.R.