Article_Top_970x250

HRVATSKA OSVOJILA SREBRO: Francuzi ipak prejaki u finalu, ali i ovo je povijesni uspjeh za Hrvate

U-21 Svjetsko rukometno prvenstvo

HRVATSKA OSVOJILA SREBRO: Francuzi ipak prejaki u finalu, ali i ovo je povijesni uspjeh za Hrvate

srp 28, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: IHF

Kod Hrvatske su najbolji bili Šarac sa 7, Jaganjac sa 6 i Mileta s 4 gola.

Hrvatska U-21 rukometna reprezentacija poražena je u finalu Svjetskog prvenstva od Francuske s 23:28 i tako je osvojila srebrenu medalju.

Već se na početku vidjelo kako će Hrvatska teško izaći na kraj s Francuzima, pogotovo s njihovom sjajnom obranom i vratarom Kiefferom. Francuzi se odvajaju na 7:2, a brzo odlaze i na šest razlike.

Hrvatska se najbliže približila pred kraj poluvremena kada dolaze na minus 2. No, brzo Francuska pravi seriju od 4:0 i ponovno ide na plus 6, a Šarac postavlja konačan rezultat prvog poluvremena 15:10.

U drugom dijelu držali su Francuzi tu prednost od 5-6 golova razlike, ali Hrvati četiri i pol minute do kraja golom Jaganjca dolaze na minus 3 (25:22) i vidjelo im se na licima kako su dugo čekali ovu priliku da se približe.

No, onda su suci uzeli stvari u svoje ruke. Francuski igrač je igrao nogom, ali ništa nije suđeno i u nastavku su i zabili gol dok su se Hrvati bunili. Dominiković je poludio na klupi i dobio crveni karton. Bilo je jasno kako Hrvati više nemaju snage za povratak.

Na kraju je završilo 28:23 i Francuska je postala prvak svijeta.

Kod Francuske je junak dana bio vratar Kieffer s 14 obrana, a strijelce su predvodili Richert sa 6, te Mohamed i Villeminot s po 4 gola. Kod Hrvatske su najbolji bili Šarac sa 7, Jaganjac sa 6 i Mileta s 4 gola.

No, povijesni je uspjeh ovo za Hrvatsku koja je nakon dva četvrta mjesta, po prvi put došla do medalje i to do srebrene. Bio je ovo ujedno i jedini poraz mladih Kauboja na ovom prvenstvu jer su prethodno imali 8 pobjeda iz 8 utakmica.

Šteta za finale, ali Hrvatska može biti ponosna na svoje mlade rukometaše, a vjerujemo kako će mnogi od njih za koju godinu predvoditi i seniorsku reprezentaciju.

Dnevnik.ba/ T.R.