Article_Top_970x250

Hrvatska danas igra posljednji susret u 2019. Dalić sigurno izvodi sastav kakvog još niste vidjeli

prijateljski susret s Gruzijom

Hrvatska danas igra posljednji susret u 2019. Dalić sigurno izvodi sastav kakvog još niste vidjeli

stu 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija danas će u Puli odigrati posljednju utakmicu u 2019. godini. Na Aldo Drosini će u prijateljskom susretu odmjeriti snage protiv Gruzije, a to će biti prilika da Zlatko Dalić izvede kombinirani sastav i da priliku dobiju igrači koji nemaju puno nastupa za Vatrene.

Za razliku od utakmice sa Slovačkom dvojice igrača sigurno neće biti; Luke Modrića koji je dobio poštedu te Josipa Brekala koji je prebačen u U-21 reprezentaciju.

Očekuje se i kako će izbornik Zlatko Dalić izaći u susret Dinamu te će poštedjeti njegove igrače jer Modre očekuju dvije teške utakmice; derbi s Hajdukom i utakmica stoljeća s Atalantom na San Siru. Jedina iznimka bi trebao biti Mislav Oršić koji nije dobio puno minuta protiv Slovaka, a ovo mu je idealna prilika da u nacionalnom dresu pokaže što može. Krilni napadač Dinama bi u ovom susretu trebao biti starter, ali vjerojatno će ga u nastavku Dalić izvući iz igre.

Tako se ispred Livakovića (moguće da i Simon Sluga dobije priliku) u zadnjoj liniji očekuju se Bartolec, Škorić, Ćaleta-Car i Barišić. U vezni red bi trebali uskočiti oni koji nisu počeli protiv Slovačke (Badelj, Kovačić i Pašalić). Na lijevom krilu Oršić, na desnom današnji kapetan Perišić, a u napadu Rebić.

Po propozicijama dopušteno je šest zamjena, a na klupi bi trebali uz Petkovića i Perića ostati i Kalinić, Sluga, Juranović, Jedvaj, Melnjak, Brozović, Rog i Vlašić.

Dnevnik.ba/ T.R.