Article_Top_970x250

Hrvatica se javila iz snijegom zametene Austrije: "Zarobljeni smo u hotelu već šest dana"

teški vremenski uvjeti

Hrvatica se javila iz snijegom zametene Austrije: "Zarobljeni smo u hotelu već šest dana"

sij 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: emedjimurje

Već danima snijeg izaziva kaos u Austriji. U lavinama je poginulo najmanje sedam ljudi. Mnogi su ostali zarobljeni jer su ceste i putovi zatrpani snijegom.

Jedna od njih je Snježana Bočkaj iz Međimurja koja radi u jednom hotelu u Austriji. Osoblje i 20-ak gostiju zarobljeni su tamo već šest dana, a snijeg i dalje nemilo pada.

''Radim u jednom manjem hotelu u Fügenbergu u Tirolu. Snijega ima više od 2,5 metra i još pada. U sat vremena padne i do 15 centimetara snijega i tako već punih 10 dana'', kazala je Snježana za emeđimurje.

Kako kaže, ceste su zatvorene od subote 5. siječnja, a u hotelu u kojem radi je trenutno dvadesetak gostiju. Oni od tad ne mogu kući, a među gostima ima i djece: ''Srećom, zasad imamo dovoljno hrane, to je najbitnije, ali kako dugo će sve ovo potrajati, ne znamo. Navodno se danas očekuje nakratko prestanak padalina pa se možda i situacija popravi.''

Snježana je rekla da gosti koji su zaostali po hotelima priskaču u pomoć, hvataju se lopata i čiste snijeg, najviše s krovova, nadstrešnica i vikendica jer se po krovovima nakupilo više od dva metra snijega i prijeti im urušavanje. ''Gosti su uglavnom Nijemci i nekoliko Austrijanaca. Dosta smo daleko od Hrvatske, oko 750 kilometara, pa je tu uglavnom manje gostiju iz Hrvatske'', kazala je.

Dnevnik.ba

Tagovi: