Article_Top_970x250

Hrvatica je svjetska rekorderka, sportom u kojemu briljira počela se baviti sasvim slučajno

najbolja na planetu

Hrvatica je svjetska rekorderka, sportom u kojemu briljira počela se baviti sasvim slučajno

stu 21, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Večernji list

"Plivanje mi je preporučeno kao terapija, imala sam i tri operacije. U jednom sam trenutku prestala, a s 30 godina odlučila sam se ponovno baviti nekim sportom..."

Mirela Kardašević (33) nova je vlasnica svjetskog rekorda u ronjenju u disciplini dinamika bez peraja. Novi rekord sada iznosi 200 metara. Zanimljivo je da svjetski rekord kod muškaraca drži njezin klupski kolega iz Submanije Vanja Peleš – 215 metara. Mirela se ovim sportom bavi tek tri godine, a ima i dva sina, Romela i Nala.

– Obojica treniraju košarku, a vole roniti samo kada su na plaži – istaknula je Mirela koja se sasvim slučajno počela baviti ronjenjem.

– Počela sam plivati s pet godina zbog toga što mi se tada pojavila Legg–Calvé–Perthesova bolest, oboljenje zdjelice i kuka, zbog čega sam imala i aparat za kuk. Plivanje mi je preporučeno kao terapija, imala sam i tri operacije. U jednom sam trenutku prestala, a s 30 godina odlučila sam se ponovno baviti nekim sportom. Najprije sam plivala u bazenu, to mi je nekako bilo prirodno, dok nisam vidjela ronioce, probala i zaljubila se – istaknula je Mirela. 

Dnevnik.ba