Article_Top_970x250

Hrvati pregazili Bahrein: Međugorac radio čuda na golu

svjetsko prvenstvo u rukometu

Hrvati pregazili Bahrein: Međugorac radio čuda na golu

sij 21, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija upisala je prvu pobjedu u drugoj fazi natjecanja, odnosno u novoformiranoj grupi. Kauboji su razbili Bahrein s 28:18.

Baš kao i protiv Katara, Hrvati sjajno otvaraju utakmicu i odlaze na 3:0. Osim napada koji je sve realizirao, sjajan je bio Marin Šego koji je upisao tri obrane. Bahrein je 5 minuta bio bez gola, a imali su i prvi napad na ovoj utakmici.

Golom Duvnjaka u 10. minuti Kauboji odlaze na plus 6 (7:1), a čak je sedam različitih igrača zabijalo za Hrvatsku (Štrlek, Mamić, Marić, Horvat, Duvnjak, Šebetić, Čupić).Šego je u tim trenucima imao 6 obrana, od kojih su 3 bile ziceri.

Hrvatska obrana nije popuštala kao u prethodnim utakmicama. Bila je pokretna i koncentrirana cijelo vrijeme. Najbliže što se Bahrein približio je bilo minus 5 (11:6), a s tom prednošću su Hrvati i otišli na poluvrijeme 13:8.

Na otvaranju drugog poluvremena Hrvati rade seriju od 2:0 i odlaze na plus 7 (15:8), a nevjerojatni Marin Šego je imao tada 8 obrana što znači da je bio na nevjerojatnih 50%.

Malo je stao u nastavku hrvatski napad, pa su u jednom trenutku Kauboji čak bili 5 minuta bez gola, ali opet se održavala ta razlika od 5 golova razlike. A, najviše za to je bio zaslužan Marin Šego koji je imao 12 obrana.

Červar je uveo u nastavku i Pešića, ali ne zato što je Šego bio loš. Htio je dati priliku i drugom vrataru, a ovaj odmah radi dvije obrane. Kada je Bahrein u finišu utakmice počeo igrati na prazan gol, Hrvati su dizali prednost, te je ona rasla do samog kraja, a na kraju su se Kauboji zaustavili na plus 10 (28:18).

Najefikasniji igrač kod Hrvatske bio je Zlatko Horvat s 8 golova dok su Marić i Mamić zabili po 4. Ali, nagradu za igrača utakmice potpuno zasluženo je odnio Marin Šego s 12 obrana.

Sljedeću utakmicu Hrvatska igra u subotu protiv Argentine i ako opravda ulogu velikog favorita i pobijedi, proći će u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Dnevnik.ba/ T.R.