Article_Top_970x250

HRK Katarina poražena od Goražda na Bijelom Brijegu

Rukomet

HRK Katarina poražena od Goražda na Bijelom Brijegu

pro 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Rukometašice ŽRK Goražde slavile su večeras u okviru 11. kola Premijer Lige u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg protiv ekipe HRK Katarina 29:22 (13:10).

Domaće rukometašice u ovaj susret opet su ušle hendikepirane, bez nekoliko igračica iz rotacije, no ojačane dolaskom Alme Teskeredžić iz gradskog rivala Zrinjskog, prenosi Pogled.ba.

Vidno fizički jače i starije rukometašice gostujućeg tima gotovo svo vrijeme ovog meča su imale prednost i inicijativu, pa su nakon zanimljivog prvog poluvremena na odmor otišle s vodstvom od 13:10.

Domaće su počele drugo poluvrijeme u nešto boljem ritmu pa su u dva, tri navrata stigle i do izjednačenog rezultata i činilo se kako bi mogle preokrenuti rezultat. No n kraju je Katarini pala koncentracija, ponovno su Mostarke ušle u niz grešaka te su gošće na kraju slavile uvjerljivo i zasluženo rezultatom 29:22. 

Almedina Imširović s 10 pogodaka vodila je svoj tim do pobjede, dobro su je pratile Andrić i Perla s po 5 pogodaka. Mlada 16-godišnja Elena Cipetić bila je opet najbolja u timu Katarine sa 6 golova, Matea Pandžić i Martina Domić dodale su po 4 gola za domaći tim. 

HRK Katarina: Šimić 3, Cipetić 6, Trbonja 1, Teskeredžić 2, Divković 1, Šimunović, Pandžić 4, Škobić, Domić 4, Džidić 1, Marić

ŽRK Goražde: Andrić 5, Išpanović, Dizdarević, Delić 2, Briga, Mujagić, Imširović 10, Radojević, Perla 5, Kostić 2, Oputar 3. 

Dnevnik.ba

Tagovi: