Article_Top_970x250

HOS-ovac Milanoviću: "Nek´ dođe pred mene, nek´ kaže da mu ovo smeta..."

incident u zadru

HOS-ovac Milanoviću: "Nek´ dođe pred mene, nek´ kaže da mu ovo smeta..."

sij 22, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Index

Povodom obilježavanja 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije „Maslenica '93.“ Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske trebao je sudjelovati u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO „Maslenica '93.“ u Zadru. No, Milanović je odbio sudjelovati u protokolu i vraća se u Zagreb.

Milanović je odbio je sudjelovati u obilježavanju kad je doznao da u protokolu sudjeluju i dvije osobe koje na sebi imaju natpis ‘Za dom spremni’. O svemu se predsjednik telefonom čuo i s premijerom Plenkovićem te je krenuo natrag u Zagreb.

Reporter N1 razgovarao je i s nekoliko članova HOS-a kojima na odorama stoji ‘Za dom spremni’.

“On se okrenuo i bacio nas u smeće davno, ako se sjećate njegove izjave”, kaže jedan HOS-ovac.

Ante Baraba Knez iz zadarskog HOS-a kaže kako su oni službeno dio protokola obilježavanja akcije.

Prilikom dolaska ovdje rečeno nam je da ljudi koji su u protokolu idu na polaganje vijenaca. Mi smo u protokolu kao sve udruge Domovinskog rata. Nije bilo nikakvog vrijeđanja gospodina predsjednika, nije bilo ni u planu. Postrojili smo se na početku, protokol je počeo. Ono što Milanović je napravio u Novskoj i sad je napravio.

Nek’ dođe pred mene, nek’ mi kaže da mu ovo smeta, ja ću mu reći razlog. Ja i moja braća smo pod ovim znakom krv prolili… “, govori i ponavlja kako su dobili poziv da sudjeluju kao sve braniteljske udruge.

Dnevnik.ba