Article_Top_970x250

HNK Mostar s predstavom "Kajališni sat" gostuje u Usori

Najava

HNK Mostar s predstavom "Kajališni sat" gostuje u Usori

svibnja 03, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Iako se festival "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" održava već četvrtu godinu zaredom, od ove godine dio projekta je i Općina Usora u kojoj će Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, kao jedino profesionalno kazalište Hrvata u BiH, po prvi puta, nastupiti s predstavom "Kajališni sat".

U okviru ovogodišnjeg festivalskog programa "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne", Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru gostovat će u Usori s predstavom "Kajališni sat", koja će biti odigrana 5. svibnja u 19 sati u Domu kulture Žabljak.

Iako se festival "Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" održava već četvrtu godinu zaredom, od ove godine dio projekta je i Općina Usora u kojoj će Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru, kao jedino profesionalno kazalište Hrvata u BiH, po prvi puta, nastupiti s predstavom "Kajališni sat", priopćili su organizatori.

Predstava "Kajališni sat" redatelja Želimira Oreškovića svojim je sadržajem primjerena podsjećanju kako je to biti glumac u vremenu u kojem živimo. Napravljena je prema poznatoj drami "Kazališni sat" Jasena Boke koju je HNK Mostar premijerno izvelo prije gotovo 20 godina.

Dok je "Kazališni sat" jedan veseli didaktički komad o tome kako nastaje kazališna predstava, "Kajališni sat" s podnaslovom "Biti ili ne biti", progovara i o svojevrsnom kajanju što je njihov životni poziv gluma, u vremenu kada su oni koji rade ovaj posao u nezavidnoj poziciji. Svi koji rade a ne znaju kad će biti plaćeni za svoj rad, prepoznat će se u ovoj zabavnoj priči.

U predstavi igraju Sanda Krgo-Soldo, Jelena Kordić, Robert Pehar, Dragan Šuvak i Velimir Pšeničnik Njirić.

Ulaz na predstavu je slobodan.

Article_Bottom_970x250