Article_Top_970x250

HKK Zrinjski doživio novi domaći poraz

prvenstvo bih

HKK Zrinjski doživio novi domaći poraz

stu 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Košarkaši Zrinjskog upisali su večeras novi neugodni poraz, ovaj put u Mostaru protiv trebinjskog Leotara rezultatom 79:88.

Nagovijestila je prva četvrtina da će Mostarci imati problema u ovoj utakmici. Gosti su sjajno otvorili utakmicu i u prvom periodu zabilježili 12 poena prednosti dobivši taj dio igre rezultatom 26:14.

Međutim budi se Zrinjski u drugom periodu, odigrali su Plemići sjajo napadački i čak uspjeli prestići prednost Leotara i s pola koša prednosti otići na veliki odmor. Treća četvrtina bila je preslik prve, gosti su dominirali i opet uspostavili kontrolu nad rezultatom. Pokušao je Zrinjski uraditi sve što može da ponovno preokrene rezultat ali najbliže što su došli do kraja bilo je -4 i Trebinjci na kraju slave zlata vrijednu pobjedu. 

Sjajni Marko Rikalo s 27 poena bio je najbolji pojedinac susreta, dok je Andrejević postigao 16, a Ninković dodao 13 poena za Leotar. Bruggeman s 20, te Bjelica i Danilović sa po 16 poena najbolji kod indisponiranog Zrinjskog, piše Pogled.

HKK Zrinjski: Bruggeman 20, Vranješ 2, Bjelica 16, Glogovac 6, Zlomislić 1, Kapita 12, Soldo, Šabić 6, Radak, Džajić, Žunić, Danilović 16

KK Leotar: Aleksić 5, Tunguz, Rikalo 27, Andrejević 16, Milošević 6, Tupanjanin, Raičević 2, Damjanović 5, Miodragović, Ninković 13, Šakotić 9, Dedijer 5

Dnevnik.ba