Article_Top_970x250

Herceg: Mladi političari u svakoj ulozi mogu biti pokretači napretka u zajednici

susret s mladim političarima

Herceg: Mladi političari u svakoj ulozi mogu biti pokretači napretka u zajednici

lip 19, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg u petak je u Gradskoj vijećnici Grada Mostara bio domaćin sastanka s mladim političarima, polaznicima obuke "Uči, misli i djeluj" (UMiD) Instituta za razvoj mladih KULT.

Herceg je istaknuo posebnosti HNŽ-a, od iznimnih prirodnih ljepota i bogate povijesti, do administrativnih, turističkih, gospodarskih, znanstvenih i svih drugih potencijala koje je, kako kaže, potrebno iskoristiti za dobrobit žitelja i same županije i cjelokupne regije, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Mlade kolege upoznao je s radom županijske Vlade, obvezama i zadaćama koje kao prvi čovjek županijske izvršne vlasti mora s odgovornošću preuzeti i završiti, ali i o djelovanju u stranci i obvezama koje mora rješavati u sinergiji s kolegama.

Okupljeni mladi ljudi, koji su svoju izobrazbu usmjerili pripremanju za preuzimanje odgovornih i onih najodgovornijih funkcija u društvu, danas su pozorno pratili izlaganje predsjednika Hercega koji je s njima podijelio stečena iskustva iz svog 30-godišnjeg djelovanja u javnom životu kroz znanost, politiku, sport i niz drugih društvenih aktivnosti, navodi se u priopćenju.

Naglasak je, dodaju, bio na njegovu političkom angažmanu i kao federalnog ministra okoliša i turizma i kao predsjednika Vlade HNŽ-a u dva mandata.

"Politika je časna i odgovorna zadaća, ako joj časno i odgovorno pristupite. Međutim, da biste se izgradili kao cjelokupna osoba nikad nemojte zapostaviti svoju profesiju, budite aktivni u politici na korist društvenoj zajednici, ujedno usavršavajte svoju profesiju i time dajte obol u resoru za koji se specijalizirate. Bez obzira na to koju dužnost budete obnašali i na kojoj političkoj razini, sve je do vas samih i do načina na koji ćete se postaviti. U svakoj ulozi možete dati svoj maksimum i biti pokretačem napretka u svojoj zajednici", poručio je Herceg.

Voditelj obuke pri Institutu KULT Samir Mahmić kazao je kako je obuka UMiD dio programa Instituta čiji je cilj predočiti i naučiti mlade ljude da postanu politički lideri.

Inače, skupina UMiD 2020. broji 23 polaznika od 18 do 30 godina starosti koji dolaze iz 11 različitih političkih stranaka i različitih lokalnih zajednica iz svih krajeva BiH. Prvi modul realizirali su tijekom veljače u Sarajevu, drugi rade u Mostaru, a treći je planiran za Banju Luku tijekom srpnja, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba