Article_Top_970x250

Hari Vukas: "Borac je kvalitetna momčad, s mnoštvom prekaljenih igrača"

Press uoči susreta s Borcem

Hari Vukas: "Borac je kvalitetna momčad, s mnoštvom prekaljenih igrača"

kol 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Trener Zrinjskog Hari Vukas najavio susret protiv Borca

Nogometaši Zrinjskog u šestom kolu Premijer lige u Mostaru dočekuju ekipu Borca iz Banje Luke. Plemići su slabo otvorili sezonu u prvenstvu, pa protiv Banjalučana imaju imperativ pobjede. 

Na konferenciji za novinare ovaj susret je najavio trener Plemića Hari Vukas, prenosi Pogled.ba.

"Imamo imperativ pobjede protiv Borca, s obzirom na dosadašnje rezultate u Premijer ligi.  Bilo bi dobro da osvojimo bodove uz dobru i kvalitetnu igru kakvu mi možemo prezentirati. Kao trener sam svjestan svoje odgovornosti i što rezultat znači u sportu, tako da ne bježim od svoje odgovornosti. Na sve moguće načine kroz motivaciju i rad na treningu pokušavam prenijeti pobjednički mentalitet i doći do pobjede", kazao je trener Hari Vukas.

Zrinjski u Premijer ligi ove sezone nije postigao nijedan pogodak, onaj koji im je na kontu je autogol kapetana Veleža Denisa Zvonića. 

"Postigli smo u Europi dosta golova, međutim u Premijer ligi nije bilo dobro, odnosno 25 metara od protivničkog gola do gola. Nedostaje boljih rješenja, boljih kretnji i bolje donošenje odluke u tim situacijama. Nadam se da ćemo mi biti sutra u tom segmentu bolji, jer on nam znači puno. Taj segment bude li na pravoj razini i bude li gol došao ranije sigurno da će biti lakše igrati", istaknuo je Vukas i osvrnuo se na sutrašnjeg protivnika: 

"Borac je povratnik u Premijer ligu i momčad koja ima mnoštvo prekaljenih igrača, igrali su tri utakmice u gostima predstavili se veoma dobro. Jako teška utakmica kao što su sve bile do sada. Očekujemo čvrst Borac u defenzivnom bloku, s puno izlazaka prema naprijed. Moramo istodobno biti učinkoviti prema naprijed, a isto tako oprezni u fazi obrane, u toj tranziciji Borca".

U sastavu protiv Borca neće biti ozlijeđenih Daria Rugaševića, te Maria Tičinovića i Kristijana Stanić. Utakmica između Zrinjskog i Borca igra se u subotu u 20 sati na stadionu pod Bijelim brijegom uz izravan prijenos na BHT1.

Dnevnik.ba