Article_Top_970x250

Halil Jaganjac: Roditelji su mi iz BiH, ali Hrvatska je moja domovina i posebna ljubav

srce izabralo

Halil Jaganjac: Roditelji su mi iz BiH, ali Hrvatska je moja domovina i posebna ljubav

sij 20, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Reuters/Pixsell

Hrvatski rukometni reprezentativac Halil Jaganjac (22) je u izjavi za 24sata.hr kazao da su njegovi roditelji iz BiH, ali da je Hrvatska njegova domovina i da je počašćen što nastupa za popularne Kauboje.

Jaganjac je rođen u Rijeci, a prije nekoliko dana naknadno je priključen reprezentaciji Hrvatske umjesto Marina Šipića te će konkurirati za susrete drugog kruga natjecanja Svjetskog prvenstva u Egiptu.

"Roditelji su mi iz BiH, ali nikada me nitko od tamo nije zvao niti išta nudio. I to je u neku ruku moja domovina, ali rođen sam ovdje, moje djetinjstvo bilo je 'kaubojsko', rastao sam uz naše rukometaše. Sve što sam u životu vidio ili radio vezano je za Hrvatsku i nema veće časti i zadovoljstva od prilike da predstavljaš Hrvatsku u bilo kojem smislu. To je posebna ljubav i nikad ne bih mogao nastupati za bilo koga osim za Hrvatsku, rekao je Jaganjac za 24sata.hr.

Mladi rukometaš inače je član Nexea, a prije toga igrao je za Metalurg Skoplje, PSG II i Kozalu. S juniorima Hrvatske osvojio je srebro na SP 2019. godine u Španjolskoj, a bio je i viceprvak Europe na juniorskom prvenstvu 2016. godine u Hrvatskoj.

Dnevnik.ba