Article_Top_970x250

Hajduk u srpnju stiže u Kiseljak

dan općine

Hajduk u srpnju stiže u Kiseljak

lip 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Art Info

Utakmica s Kiseljačanima planirana je u nedjelju, 19. srpnja, u popodnevnim satima na Stadionu hrvatskih branitelja u Kiseljaku, a ulaz će biti besplatan

Premda se već neko vrijeme pričalo o tome, i postojale su neslužbene informacije, sada je službeno, Hajduk dolazi u Kiseljak!

Gostovanje je ovo koje je samo po sebi jako atraktivno, no još je značajnije što će do susreta splitskog kluba i NK Kiseljak doći za Dan općine.

Dugogodišnja ideja ove će godine biti realizirana dolaskom Hajdukovih juniora, aktualnih prvaka Hrvatske, koji u svojim redovima imaju i desetak reprezentativaca svoje generacije, uglavnom U18 igrača, piše Art Info.

Trening na Brnjacima

Dolazak gostiju je planiran za 18. srpnja kada će ekipa Hajduka odraditi trening na Brnjacima, točnije na terenu ekipe NK Brnjaci.

Utakmica s Kiseljačanima planirana je u nedjelju, 19. srpnja, u popodnevnim satima na Stadionu hrvatskih branitelja u Kiseljaku, a ulaz će biti besplatan!

Ovaj za Kiseljak veliki projekt podržalo je općinsko rukovodstvo na čelu s načelnikom Mišurićem-Ramljakom, kao i vodstvo Nogometnog kluba Kiseljak, dok su dva glavna inicijatora cijele priče jedan od najvećih kiseljačkih torcidaša Marin Bošnjak te Slobodan Novaković, trener u ŠN Bubamara u Kiseljaku.

Veliko prijateljstvo

Inače, Kiseljak broji ogroman broj istinskih navijača Hajduka koji redovito posjećuju utakmice ali i vrše učlanjenja u udrugu Naš Hajduk. Osim toga, “bili tići” su redoviti gosti i na “Bubamarinom” božićnom turniru dok su mladi kiseljački nogometaši, članovi ŠN Bubamara, ove godine bili dijelom proslave Hajdukovog 109. rođendana, istrčavši s igračima na teren u sklopu službene utakmice.

Da se radi o velikom sportskom prijateljstvu ova dva grada, potvrdio je Marin Bošnjak, čiji planovi na ovom projektu ne završavaju: “Kiseljačko srce oduvijek kuca za Hajduk, a suradnje je bilo i prije ovog, ne sumnjam uspješnog događaja koji spremamo, a nakon njega će nadamo se biti još i više”.

Naime, naredne godine NK Kiseljak slavi veliku obljetnicu, 100 godina od osnivanja Kluba, i želja je protagonista ove priče, između ostaloga, na Stadion hrvatskih branitelja tim povodom dovesti i Hajdukov prvi tim.

“Za ovo smo ljeto biti dogovorili i Hajdukov kamp u Kiseljaku no nažalost, to ćemo prolongirati malo dok se smiri situacija oko pandemije” dodao je Bošnjak te pozvao sve prvenstveno ljubitelje nogometa, a posebno Hajduka, sve Kiseljačane i Kiseljačanke, ali i goste da se odazovu ovom lijepom događaju i uveličaju isti kako bi dolično dočekali goste iz Splita i zajedno i na ovaj način proslavili Dan općine i patron Župe.

Dnevnik.ba