Article_Top_970x250

Hajduk je nekoć bio sila: Znate li što povezuje Tottenham, Ajax i splitske ´bile´?

do trofeja preko majstora s mora

Hajduk je nekoć bio sila: Znate li što povezuje Tottenham, Ajax i splitske ´bile´?

tra 19, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: PA/Pixsell

Liga prvaka je dobila neočekivano polufinale, teško da je netko pogodio da će se za mjesto u finalu boriti Ajax i Tottenham, a postoji jedna zanimljivost vezana uz oba kluba

Splitski Hajduk daleko je od starih dana slave, a nekada je hrvatski prvoligaš bio značajno ime na nogometnoj karti Europe. Barem kada je riječ o Ajaxu i Tottenhamu, jer ova dva kluba su zadnji puta osvojila europski trofej kada su pobijedili baš Hajduka u jednoj fazi natjecanja, piše Tportal.

Naime, zadnji put kad je Tottenham uzeo pokal (Kup UEFA 1983/84) u polufinalu je izbacio Hajduk. U Splitu je bilo 2:1 za 'bile', ali su u uzvratu 'spursi' slavili 1:0 i zahvaljujući golu u gostima prošli dalje, a nakon toga su u finalu sredili belgijski Anderlecht.

Što se tiče Ajaxa, on je osvojio Ligu prvaka 1995. kada je srušio Milan s 1:0, a prije toga je nizozemska momčad u četvrtfinalu nadigrala Hajduk. Na Poljudu nije bilo pogodaka, a u Amsterdamu su 'kopljanici' bili bolji i upisali trijumf 3:0.

Ajax i Tottenham ove sezone nisu se susreli s Hajdukom, ali ostali su igri za trofej, dok je nažalost Hajduk daleko od bilo kakvog europskog uspjeha...

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250