Article_Top_970x250

Guardian: "Hrvatska je očajna, a na klupi im je ovaj igač"

europsko prvenstvo u nogometu

Guardian: "Hrvatska je očajna, a na klupi im je ovaj igač"

lip 16, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Ugledni Guardian u tekstu naslovljenom "Igrači koji na Euru više ne smiju biti na klupi" navodi pet nogometaša za koje je grijeh što nisu u prvim momčadima njihovih reprezentacija.

Uz Gerarda Morena (Španjolska), Jacka Grealisha (Engleska), Chea Adamsa (Škotska) i Andrea Silvu (Portugal), među petorkom koja trati vrijeme na klupi je i Nikola Vlašić iz Hrvatske.

Guardian ovako obrazlaže zašto je on na popisu: 

"Očajni niz Hrvatske nastavio se porazom na startu Eura protiv Engleske na Wembleyju. Hrvatska je pobijedila samo dvije od deset zadnjih utakmica, ali te pobjede bile su protiv patuljaka Cipra i Malte. Hrvatska sada taj niz neuspjeha mora prekinuti pobjedom protiv daleko ozbiljnije Češke. Pritisak na Zlatku Daliću je još veći nakon što je Češka u prvoj utakmici pobijedila Škotsku. Olakšalo bi mu kada bi protiv Čeha u momčad postavio Nikolu Vlašića. On bi donio kreativni impuls momčadi koja u sredini ima Modrića, Brozovića i Kovačića, ali oni donose malo toga u zadnju trećinu terena. Vlašić bi mogao biti idealna poveznica između veze i napada. Za samo 20 minuta, koliko je dobio protiv Engleske, nije mogao pokazati svoju kvalitetu. Protiv Češke bi to mogao, jer ta reprezentacija je Škotskoj dopustila čak 19 udaraca na gol, a Vlašić se čini kao prava osoba za iskorištavanje tih poklona."

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore