Article_Top_970x250

Granica zatvorena, migranti sjede uz put na putu prema Bihaću

kaos u cazinskoj krajini

Granica zatvorena, migranti sjede uz put na putu prema Bihaću

lis 24, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Granični prijelaz Maljevac zatvoren je u potpunosti...

Kako javlja N1, migranti su zapalili vatru a policijski službenici nisu dopustili snimanje

Dok migranti sjede uz put na putu prema Bihaću, granični prijelaz Maljevac je zatvoren...

Pročitajte i ovo: Da na granici BiH i Hrvatske s migrantima, ima i ozlijeđenih

CAZINSKA KRAJINA Nakon što su migranti stigli zatvoren granični prijelaz između BiH i RH

Grupi od 99 migranata koja je u ranim jutarnjim satima stigla u Bihać Talgo vozom, policija Unsko-sanskog kantona (USK) nije dozvolila izlazak iz vlaka i oni će u toku dana biti vraćeni u Sarajevo.

Vlak je još na željezničkoj stanici u Bihaću, s obzirom na to da Željeznice Federacije BiH traže da se za njih uplate vozne karte za povratak.

- Jučer sam jasno rekao da na osnovu procjene o sigurnosnom stanju na području kantona, zaustavljamo daljnji priliv migranata na ovo područje. Mi za to imamo zakonsko uporište, s obzirom na procjenu da bi dolazak novog broja migranata ugrozio ovdašnju sigurnosnu situaciju. Shodno tome, svi migranti će do daljnjeg biti vraćani na polaznu destinaciju. Što se tiče migranata u Talgo vlaku, u kontaktu smo s Međunarodnom organizacijom (IOM) koja je odgovorna za migrante i oni će u toku dana biti vraćeni u Sarajevo - rekao je komesar policije USK-a Mujo Koričić.

U Ključu je zaustavljena i grupa od pedesetak ilegalnih migranata, koji su do Bihaća pokušali doći autobusima.

-Oni su zaustavljeni na našem policijskom punktu u Ključu i već su redovnim autobusnim linijama vraćeni na mjesto polaska - dodao je Koričić.

Policijski komesar je potvrdio i kako je grupa migranata na Graničnom prelazu "Maljevac“ u Velikoj Kladuši uspjela nakratko probiti policijski kordon.

-Naši službenici, zajedno s Graničnom policijom BiH i kolegama iz Hrvatske pokušavaju staviti situaciju pod kontrolu i vjerujem da će brzo u tome uspjeti. Imamo odličnu suradnju i radimo na tome - ustvrdio je Koričić.

Istaknuto je i da policija Unsko-sanskog kantona u svemu što radi ima podršku Federalne uprave policije, te da će u slučaju potrebe dobiti i svaki vid podrške i od ostalih policijskih agencija u BiH.

Pratite Dnevnik.ba tijekom dana

Opširnije o temi: OVDJE

R. I./ Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250