Article_Top_970x250

Grand Hercegovina i ove godine na Blidinju organizira Off road rally: "Doći će nam oko 120 posada"

blidinje

Grand Hercegovina i ove godine na Blidinju organizira Off road rally: "Doći će nam oko 120 posada"

lip 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Facebook

I ove godine na Blidinju će se održati utrka 'Off road rally Grand Hercegovina' koja će se voziti 20. i 21. lipnja.

"Mi smo klub koji je 2017. bio prvi u BiH, godinu kasnije smo bili treći, a 2019. ponovno prvi i dobili smo privilegiju da organiziramo utrku na razini Bosne i Hercegovine, odnosno Saveza off road BiH. Na utrku će doći i klubovi iz drugih zemalja i bit će oko 100-120 posada", kazao je za Dnevnik.ba Matej Begić iz kluba Grand Hercegovina te nastavio:

"Natjecatelji obično dođu u petak a sutradan vozimo rotacijski dio po šumi i skupljaju se bodovi po određenim prolaznim točkama. Zatim se boduju i u nedjelju se vozi specijalni brzinski ispit koji će se ove godine održati na skretanju za ski stazu. To bi trebalo biti oko 11 sati, ovisno o broju natjecatelja i vremenu. Vrijedi spomenuti kako ćemo u subotu večer imati večeru, tombolu i zabavni program za posade jer je prije svega najvažnije druženje. Proglašenje pobjednika bi trebalo biti u nedjelju oko 15 sati i to je u priliku to".

Zbog mjera opreza zbog koronavirusa s organizacijom događaja su počeli tek prije par dana, ali su sigurni kako neće biti nikakvih problema i kako će i ove godine prirediti jedan pravi spektakl za sve ljubitelje ovakvih utrka.

"Dobro je još spomenuti kako imamo četiri kategorije u natjecanju. Challenge je najteža kategorija i posade koje se natječu u toj kategoriji moraju imati svu propisanu zaštitnu opremu. Zatim kategorije Adventure 1 i 2 koje su raspoređene po veličini guma. Imamo i Tourist Class za ljude koji voze s običnim džipovima i koji žele obići predjele i neke znamenitosti Blidinja", kazao nam je Begić.

Dnevnik.ba/ T.R.