Article_Top_970x250

Gradonačelnik Banje Luke i zaposlenici Gradske uprave na posao došli biciklima

žele biti primjer

Gradonačelnik Banje Luke i zaposlenici Gradske uprave na posao došli biciklima

tra 26, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Grad Banja Luka

Na novom parkingu za bicikle ispred Gradske uprave Banjaluka jutros su popunjena sva mjesta, nakon što su zaposleni odlučili iskoristiti lijepo vrijeme i na posao doći biciklom.

S ciljem promoviranja zdravog života i zaštite životne sredine kroz smanjenje uporabe motornih vozila, nova gradska administracija izgradila je parkinge za bicikle zaposlenih u Gradskoj upravi.

Prema riječima gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, cilj je da se usadi jedna nova navika, koju nisu imali, a to je da kad god mogu dođu na posao biciklom i kroz takve navike mijenjaju kulturu prometa.

“Želimo uspostaviti trend u kojem je moderno doći na posao biciklom ili javnim prijevozom, da postane moderno živjeti zdrav život. Mi ćemo subvencionirati kupovinu bicikala radnicima, a bit će omogućena i kupovina na rate. Pronalazimo modalitet kako da u narednom periodu nagradimo radnike koje se odluče promijeniti navike”,  rekao je gradonačelnik.

Izradu parkinga u obliku old timera Tise Milosavljevića, donirao je Sportski šop „Joša“, kojem je gradonačelnik Draško Stanivuković uručio zahvalnicu.

“Čast mi je bila sudjelovati u ovom projektu i nadam se da će ovakav poklon biti od koristi našem gradu i našim građanima”,  istaknuo je Mile Jovišić, menadžer firme Sport šop „Joša“.

Dnevnik.ba