Article_Top_970x250

Grabovica: Jedna osoba poginula, obustavljen promet između Mostara i Sarajeva

stanje na cestama

Grabovica: Jedna osoba poginula, obustavljen promet između Mostara i Sarajeva

svibnja 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Zbog teže prometne nesreće, koja se dogodila u mjestu Grabovica (M-17 Jablanica-Mostar), promet je potpuno obustavljen.

U prometnoj nesreći koja se dogodila na magistralnoj cesti M-17 Mostar - Jablanica, na Mostu Begića i Begovića, u Aleksinom Hanu, smrtno je stradala jedna osoba, potvrđeno nam je u MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije. 

Prema prvim informacijama, sudarili su se automobil Hyundai i autobus. Smrtno stradala osoba se nalazila u automobilu.

Na dionici A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila, vozi se jednom trakom-naizmjenično. Tijekom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

U toku su radovi na dionicama M-18 Olovo - Kladanj i M-1.8 Srebrenik - Orašje (u tunelu Ormanica), pa se na mjestima izvođenja radova prometuje usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na GP Bosanski Brod pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na cestama prema i od mosta GP Brčko - Gunja, priopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Dnevnik.ba