Article_Top_970x250

Grabovica: Danas obilježavanje 25. obljetnice zločina nad Hrvatima

NEKAŽNJENI ZLOČIN TZV. ARMIJE BIH

Grabovica: Danas obilježavanje 25. obljetnice zločina nad Hrvatima

ruj 09, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

(foto: Dnevnik.ba)

Udruga stradalnika Hrvata Grabovica i Župa Jablanica priopćili su kako će 25. obljetnica stradanja i zločina nad Hrvatima Grabovice biti obilježeni polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja, pobožnošću Puta križa i svetom misom zadušnicom na mjesnom groblju.

U nedjelju, 9. rujna u naselju Grabovica bit će obilježena 25. obljetnica zločina nad Hrvatima civilima iz tog mjesta kod Jablnice.

Udruga stradalnika Hrvata Grabovica i Župa Jablanica priopćili su kako će 25. obljetnica stradanja i zločina nad Hrvatima Grabovice biti obilježeni polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja, pobožnošću Puta križa i  sveto misom zadušnicom na mjesnom groblju. 

Na mjesnome groblju u 12 sati bit će sveta misa koju će uz molitvu za pokojne predvoditi biskup mostarsko-duvanjski i trebinjsko-mrkanski Ratko Perić.

Podsjetimo, pripadnici Armije RBiH su 8. na 9. rujna 1993. u Grabovici ubili 33 hrvatska civila. Najmlađa žrtva bila je 4-godišnja djevojčica Mladenka Zadro, a najstarija 87-godišnji Marko Marić.

Dnevnik.ba