Article_Top_970x250

Godišnjica ubojstva sarajevskih policajaca, počinitelji nisu otkriveni

danas otkrivanje spomen-obilježja

Godišnjica ubojstva sarajevskih policajaca, počinitelji nisu otkriveni

lis 26, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Na današnji dan prije godinu dana sarajevski policajci Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su tijekom vršenja svojih profesionalnih dužnosti, a počinitelji ovog stravičnog zločina još uvijek nisu otkriveni.

U čast sarajevskih heroja danas će biti otkriveno spomen-obilježje koje je postavljeno u ulici Geteova do broja 1, a čije postavljanje je inicirao Admir Katica, ministar unutarnjih poslova Županije Sarajevo, piše klix.ba.

Kako je Katica poručio, Adisa i Davora ne smijemo nikada zaboraviti, a spomenik u njihovu čast jedan je od načina da ih sačuvamo od zaborava i odamo počast za njihovu hrabrost.

Danas će biti odigran i 1. Memorijalni turnir u malom nogometu "Adis&Davor" na kojem će sudjelovati 26 ekipa iz policijskih agencija u BiH. Turnir počinje u osam sati u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu. Ovom prilikom članovima obitelji Vujinović i Šehović bit će uručene "Zlatne policijske značke". Zatim će u 10 sati biti otkriveno spomen-obilježje u Geteovoj ulici te položeno cvijeće na Šehidskom mezarju Buća potok i groblju "Sveti Josip" na Ciglanama.

Podsjećamo, Šehović i Vujinović stradali su 26. listopada oko 4:15 sati ujutro u sarajevskom naselju Alipašino Polje kada su članovi automafije pucali na policijski automobil kojim su oni patrolirali. Na mjestu napada stradao je Šehović, dok je njegov kolega Vujinović preminuo u bolnici nekoliko sati kasnije. Na policajce su ispaljeni rafali iz automatske puške dok su se nalazili u automobilu bez šanse da uzvrate.

Ubojice Adisa Šehovića i Davora Vujinovića još nisu otkrivene. U sarajevskom pritvoru još uvijek se nalaze Srećko Trifković i Miloš Obradov koji se povezuju s njihovim ubojstvom, dok je Nedeljko Lizdek, koji je osumnjičen za krađu automobila na Trebeviću 2018. godine, pristao na suradnju s istražnim organima u predmetu ubojstva policajaca.

Ključni dokaz je snimka nadzornih kamera u ulici Zmaja od Bosne od 23. listopada 2018. kada je Lizdekova ekipa pokušala ukrasti Audi stranih tablica koristeći crni Seat Leon, isti onaj koji je, navodno, kasnije korišten prilikom ubojstva Šehovića i Vujinovića.

Dnevnik.ba